27 Temmuz 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir’de bir sokağımız da çıkmaz sokak oldu

Eskişehir’de bir sokağımız da çıkmaz sokak oldu
  • 9 Aralık 2023 Cumartesi
  • 1978 kez okundu

Eskişehirlilerin yıllar önce tramvayla projesinin hayata geçirilmesinden sonra hayatın doğal bir parçası haline gelen çıkmaz sokaklarla tanıştı. 

1999 yılında seçilmeden önce tramvay sorusuna yanıt veren Yılmaz Büyükerşen, raylı sistemlerin yapılmasının Eskişehir cadde ve sokaklarına uygun olmadığını yapılması halinde bir çok sokağın çıkmaz sokak olacağı yönündeki öngürüsünü tramvay projesi hayata geçirildikten sonra görmüş oldu. 

Bunun gibi tramvay projesi sonrasında şehirde çıkmaz sokak sayısı o kadar fazla olduki artık hayatın rutin doğal bir parçası gibi kabul görüyor. Ancak doğal olmayan bir durum Kurtuluş mahallesinde yaşandı. Kurtuluş mahallesindeki Gamgam sokak bir vatandaş tarafından kendisine ait olduğu iddiası ile bariyerlerle kapatıldı. 

Yıllardır kulanımda olan sokağın bu şekilde kapatılması ile yom çıkmaz sokağa dönüştü. 

Sokağın uzun yıllardır kamuya açık olarak kullanıldığı bilinirken, vatandaşlar her gün geçtikleri yolun kapatılması karşısında şaşkınlığa uğradı. Mülk sahibi vatandaşın kendisi tarafından yapıldığı iddia edilen yolun ilk kullanıldığı zamanlarda belediyenin bilgisi dâhilinde çift yönlü şekilde herkese açıldığı da iddialar arasında.

Eskişehirlilerin Anadolu Üniversitesi geçisinden de bildiği benzer bir durumda da belediyeyi mahkemeye veren hak sabini vatandaş yolu tel örgülerle kapatmıştı. 



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar