29 Nisan 2024 Pazartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Kurban Poşetleri Hem Daha Sağlam Hem de Sağlığa Uygun

Kurban Poşetleri Hem Daha Sağlam Hem de Sağlığa Uygun
  • 25 Haziran 2022 Cumartesi
  • 1008 kez okundu

Kurban Poşetleri Hem Daha Sağlam Hem de Sağlığa Uygun

Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Eskişehirli esnaflar, vatandaşlara et taşırken market poşeti yerine hem sağlığa uygunluk açısından hem de sağlamlık açısından daha uygun olan kurban poşeti kullanmalarını tavsiye etti.

Kurban kesimi için gerekli olan malzemeler dükkânlardaki yerini alırken, kurban poşetleri de satışa çıkmaya başladı. Kurbanların kesiminin ardından parçalanan etlerin taşınmasında kullanılan kurban poşetleri, market poşetlerine göre avantajlı olması açısından önerildi. Market poşetleri kullanıldığında et üzerinde plastik kokusu bırakıyor bu nedenle tavsiye edilmiyor.

Eskişehirli esnaf Zafer Oyar, Diğer poşetlere göre hem kullanışlı hem de daha sağlam olan kurban poşetlerine talebin eskisi kadar olmadığını söyledi. Kurban etiyle birebir temas eden poşetlerin dikkatle seçilmesi gerektiğine vurgu yapan Zafer Oyar, artık eskisi gibi talep kalmadı, bu seneden de çok ümitli değiliz ifadelerini kullandı. “Kurban poşetleri yetkililer tarafından dağıtıldığı için bu poşetlerin satışları azaldı. Kurban poşetiyle her şey daha kolay oluyor, insanlar kurban etlerini bu poşetlere koyup arabalarında taşıyor, dolayısıyla arabaya kan bulaşmıyor. Kurban poşetlerinin, normal poşetlerle kıyaslandığında en önemli özelliği gıdaya uygun olması çünkü birebir gıdayla temas ediyor. Diğer bir yandan sağlam olması da çok önemli. Kurban bayramında diğer poşetler de kullanılıyor ama onlar hem dayanıklı olmuyor hem de et üzerinde plastik kokusu bırakabiliyor, bu nedenle pek tavsiye etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

'

Gönderen: eshaberci

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar