30 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

KURTULUŞ PAZARI YIKILIYOR

Eskişehir'in ilk büyükşehir beleyesi olduğu dönem yapılan ve uzun yıllardır faaliyet gösteren halk arasında Cumartesi Pazarı olarak bilinen Kurtuluş Pazarı KAPANIYOR.

Sıksık kamuoyunda bakımsızlığı ile gündeme gelen ve yıllardır eleştirilen ancak beklenen hizmeti alamayan bina ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı alındı. Büyükşehir belediyesi tarafından kapı girişlerine ve camekanlara asılan yazıda binanın depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkım kararının alındığı duyuruldu.

Mülkiyeti Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve Odunpazarı İlçesi- Kurtuluş Mahallesinde yer alan tarihi kapalı Kurtuluş Pazar yeri yıkılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan duyuru ilanlarında binanın depreme dayanıksız olduğu ve 9 Mayıs tarihinde yıkımına başlanacağı duyuruldu. Duyuruda kapalı Pazar yeri binası için Eskişehir Osmangazi Üniversitesince yapılan “Riskli Bina Tespit analizi”  neticesinde düzenlenen rapor ile binanın mevcut haliyle kullanımının uygun olmadığı tespit edildiği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Yaş, Sebze, Meyve, Balıkçılar ve Pazarcılar Esnaf Odası yetkilileri ile yapılan görüşmeler ve toplantılar sonrasında depreme dayanıksız olan riskli binanın yıkımı sonrasında mutabakata varıldığı bilgisi paylaşıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından pazarın kapı girişlerine ve camekanlara asılan duyuruda yıkıma 09 Mayıs tarihinde başlanacağı ifade edilirsen şu ifadelede yer verildi.

“ Binanın fenni açıdan riskli olması sebebiyle kapalı Pazar – market uygulama yönetmeliğinin binanın tahliye tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılması konusu Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilmiştir. Kurtuluş Pazar yerinin yıkım işlemlerinin 9 Mayıs 2022 tarihinde başlatılması planlandığından oda yetkililerinizle koordinasyona geçilmesi ve bu tarihten önce faaliyetimizin sonlandırılarak Pazar marketi tahliye etmeniz hususu ilanen duyurulur.”

Konuyla ilgili esnaf ise kendilerine yeni yer gösterilmediğini ifade ederek mağdur olduklarını ifade ediyor. Hali hazırda 250 esnafın faaliyet gösterdiği pazarda esnaf ise kendilerine yanıt verecek muhatap bulamamaktan şikayetçi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar