Gönderen: Granada | Offline 5.02.2010 17:52:56
AÇLIK DEĞİL HARÇLIK GREVİ
tekel işçileri mevcut ücretleri ve hakları beğenmeyip kapanan tekel fabrikalarından çalışmadan eskisi gibi ücretlerini almak istiyorlar yani yan gel osman bir dönüm bostan buna tütünde diyebiliriz şu ülkede milyonarca insan işsiz gezerken verilen maaşı beğenmeyip başka kurumada geçmek istemeyip aynı parayı alacağım demek hiçbir insaf ölçüsüne sığmaz birde bunun için açlık grevi yapmak bir türk işçisine hiç yakışmaz değil grev ne yapılırsa yapılsın sonuç değişmez kullanıldıkları ile kalırlar buna açlık değil harçlık grevi demek daha doğru olur açlık grevi ile harçlıkları biraz daha artırabilirmiyiz diyorlar ama boşuna eski çamlar bardak oldu ve köprülerin altından çoook sular aktı
 
 
Gönderen: design | Offline 5.02.2010 14:45:53
tekel işçileri yıllardır çalışmadan aldıkları maaşlarını harcarken neden sesleri çıkmıyordu.daha önce özzzel sektörde binlrce kişi işten çıkartıldı sesleri çıktımı.yıllar önce iş yerleri kapatılmış olan bu insanların hala direnmesi ne kadar doğrudur.bu insanlara iş teklif ediliyor beğenmiyorlar.özel sektörde işten ayrılan birine hiç kimse iş de bulmuyor.şimdi düşünüyorum.tekel çalışanlarına hem iş veriliyor hemde kayıpları olmuyor.arkadaş ülke sizi şefkatle kucaklarken imkansızlık içind bazı imkanları sunarken neden beğenmiyorsunuz.sizin gibi işini kaybetmiş özel sektör çalışanlarının bu gibi imkanları olamıyor.düşünün lütfen
 
 
Gönderen: point | Offline 5.02.2010 10:17:12
bizler için özel sektör çalısanları için kıllarını kıpırtdatmayan kendileri 2500 lira maas alırken asgeri ücretin 570 lira olduğunun farkında olmayanlar için biz de kılımızı kıpırdatmıyoruz.

ayrıca bu konu tıpkı rahmetli Yazıcıoğlu olayına dönmüstür. Ne kadar iktidar alehtarı varsa o zamanda bu konuyu suistimal etmeye ve kendi emellerine aracı etmeye çalısmıslardır. Ki bu adamların bir çoğunun Yazıcıoğlunun ardından küfür eden adamlar olmasıda bunun en somut kanıtıdır.

Yine aynı sekilde Eskisehir Tepebası belediye baskanı gibi kendi isçilerinin haklarını gözetmeyen bir sürü adam gidip orda show yapmıslardır..

Madem sendikalar bu kadar emekçi yanlısı neden bir araya gelemezler tek çatı altında birlesemezler. Ağalıkları zedeleneceği ve kendi menfaatleri zarar göreceği için mi?

eğri oturup doğru konusmak lazım. kamuda çalısanların islerini nasıl yaptıkları ortadadır. kendi isine sahip çıkmayanın da sonu böyle olur.
 
 
 
Sen de yazabilirsin

Sadece üyeler yorum gönderebilir, lütfen üyelik girişinizi yapın!