18 Nisan 2024 Perşembe
Uyu MİHALIÇÇIK uyu da büyü.!

Uyu MİHALIÇÇIK uyu da büyü.!

Hüseyin GÜVEN
Hüseyin GÜVEN


Merhaba demek ne demek? Hiç düşündünüz mü? yada bilen var mı? Merhaba ne anlama geliyor diye. Çok ilginç bir o kadar da hoş ve sıcak bir anlamı varmış meğer... Merhaba aslında farsça kökenli olup “'benden size zarar gelmez” anlamına geliyormuş. Çok hoş değil mi? Bunu öğrendikten sonra karşımdaki insana merhaba demek daha bir anlamlı oldu benim için, bu yazıyı okuyan herkese benden; “Merhaba

 

***

Adularya A.Ş yetkilileri Mihalıççık’ta idi. Amaç! bilgilendirme. Son günlerde ülkemizde TES’lere karşı artan eylemlerin etkisi var mı bilmem. Hayra yormak lazım! Genel Müdür Yrd. Çevre Orman İl Müdürü ve görevliler. Geçtiğimiz hafta değinmiştim Adularya A.Ş vizyon yatırımdır diye. Bulunduğu toprakları ihya etmeli ki katlanılsın. Ama ilçe halkım hala ihya olmuş değil, olmaya da niyetli görünmüyor. Nedenleri çok! toplantıya katılım sayısı otuz. Az ve yetersiz! Umut kesildi mi dersiniz! Sözde değil Özde Sevmek lazım.

 

***

Toplantı İçeriğine gelince!

Dikilen ağaç sayısı, yapılan testler, sine vizyon destekli projeler güzel, ders çalışılmış belli! İşlerini yapıyorlar. Bizlerde işimizi yapalım, sahip çıkalım İlçemize! topraklarımıza. Kanunlara saygılı kalmak kaydı ile hakkımızı almak için mücadele edelim. Yol, konut, üniversite hakkımız ve almalıyız. Defalarca yazdım, yine yazayım! Mihalıççık'ta artan göçün durması, ticari hayatın gelişmesi, Termik Santralinde çalışa(n)cak personelin ikametinin sağlanması, Mihalıççık-Termik arasındaki yolun kısaltılması vb istekler. Bu tür istek ve hizmetlerin ciddi kaynak gerektirdiği doğrudur! aslında yetkililerde aynı dertten muzdarip. Lakin bu sözler verildi, Siyasiler ve Adularya A.Ş tarafından. Verilen söz şerhsiz tutulmalı.

 

***

Belediye Başkanı Ümit Güven’in Fikri ve etrafı, İlgi ve çabalarını bu konuya hassasiyetini biliyoruz. Özellikle Toki konutları ile ilgili detaylı çalışması malumunuz. Tespitleri can alıcı! diyor ki! bırakın toki, yol ve istihdamı, esnafımızdan 1 kg sebze bari alın! diyerek acı tabloyu gözler önüne sermesi, bütünün özetidir aslında. Anlayana!

 

Mhp ilçe Başkanı Gürol Görür ise toprağı, yolu, suyu kullanıyorsunuz karşılığında ne projeniz var? sorusu hayli etkili.

 

Akp ilçe Başkanı M.Kızılkaya ise firma yetkilisine “ gücünüz var, konut yapın iki Mühendisinizi gönderin, kıraathanelerde sohbet eder, böylece santralin faydasını öğrenmiş oluruz, demesi. Ne diyelim, buda Akp vizyon farkı! fakat sohbete vakit yok!

 

***

Peki, Firma yetkilileri cevaben ne dedi dersiniz! Okullarımıza hediye edilen bilgisayarlar, Ramazan’da halkımıza dağıtılan erzaklar mevzuu edildi! Ne diyelim. Allah razı olsun. Biliyoruz ki! erzak dağıtım işi ülkemizde profesyonel eller tarafından yapılıyor. Sağ elin verdiğini bütün sol eller görüyor artık! Yoksullar yeryüzünde Allah’ın yüzüdürler.

 

Firmanın, lokma ağzındayken kursağı boş olanları düşünmesi lazım.

Siyasi malzeme yapmak ne kadar doğru! Takdir sizin. Maalesef yetkililer geçici çözümlerden bahsediyor, yaranıza merhem sürelim diyor, bizler tedavi edilmesini istiyoruz. Ve diyoruz ki! Yara büyüyor! zaman geçirmeyin, kangren olursa, sadece bacağı değil tüm bünyeyi sarar. Sararsa eğer, İlçe halkım tedaviye cevap vermez, keser atar kelleyi…

Söz konusu Mihalıççık! Mesele bu kadar açık..  

 



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar