16 Nisan 2024 Salı
“ Lütfen üfleyerek OKUYUN..!”

“ Lütfen üfleyerek OKUYUN..!”

Hüseyin GÜVEN
Hüseyin GÜVEN


Yazını dinlendirmeden, yani pişer pişmez hemen servis yapma; okuyucunun dilini yakarsın" derdi Üstat, yazamayacaklarımı yazmak, söyleyemeyeceklerimi söylemek için yazmaya başladım çok şükür…kalemi bazen cana bazen kana batıracaksın ki okunur olsun…Bu yazı o yüzden biraz sıcak lütfen üfleyin…O halde buyurun bir nala bir mıha dokunalım, endişeniz olmasın Hüseyin’nin mürekkebi bitmez...

 

***

12 Haziran Pazar günü Ülkemiz için çok önemli bir seçim var. Her sonucun Allah (cc) takdiri olduğunu elbette biliyoruz. Biz efendileri yönetecek, neslimizin geleceği üzerinde etkisi olacak vekilleri seçtiğimizi de düşünün. Alışveriş yaparken bile gösterilen özenin bir kısmını lütfen oy verirken de gösterin.

 

***

Efendilerin istekleri..!

Akp Mihalıççık İlçe Başkanı V.Mutlu Kızılkaya..! 

Malumunuz üzere bir süredir Mihalıççık Köylerinden (efendilerinden) gelen isteklere kulak verip söz olmaya çalışıyoruz. Şimdi herkes kendine düşeni alsın ve lütfen hiç kimse kendinden başkasını suçlamasın.

 

***

ÇALÇI KÖYÜ sakinleri diyor ki! “Dinek Beldesi ile Çalçı Köyü arasındaki 10 km’lik yolun 4 km’si asfalt değil, bundan dolayı Dinek Belde Belediye Otobüsleri Çalçı Köyüne uğramıyor ve köy halkı mağduriyet yaşıyor” Dinek-Çalçı köyü arasında asfaltlanmayan yol ile ilgili bir çalışma/proje var mı?   

-Köy içindeki derede kanalizasyon yok, özellikle yaz aylarında koku yapıyor ve sağlığımızı tehdit ediyor”  Bu konuda yapılan bir çalışma/proje var mı?

- Bununla da bitmiyor! Çalçı Köyü tekke mevkiinden 180 metre’den su çıkmış, fakat bir yıldır 2 km lik köy bağlantısı destek gelmediğinden yapılamamış, bizim usul ağzına bir tapa vurulmuş” bekliyor ...bağlantı desteği verilecek mi? Bu kör tapa ne zaman çıkarılacak?  

   

***

DİKÖZÜ KÖYÜ: Öncelikle belirteyim, Diközü köyü ile ilgili ayrıntılı bir yazı yazacağım. Referandum sonucu 17 evet 47 hayır dik duruşlu bir köy yani, bu tarihten sonra köy hizmet almamış, kanalizasyon yok her yer çamur içerisinde.. üstelik Akp'den birde genel meclis üyeleri var. köyün her yerinde vekil diye hitap ediliyor kendisine! hayır dua alıyor yani...Muhtar A.Osman Arslan ile konuştum "Koyun can, kasap et derdinde " diye başlıyor, Hasat zamanı yaklaştı hububat taban fiyatı hala açıklanmış değil. Çiftçi Tarım kredi ve Ziraat Bankasına olan borçlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor" diyor ve daha neler. Akp ilçe teşkilatı geçen gün bu köydeydi, hizmet neden hizmet alamıyoruz sorularına! bize oy verin hizmet alın karşılığını vermişler(!) ayaklar baş, başlar ayak olmuş bu ülkede(!) kim ki milletin efendisine bu sözü söyleyebilir.

 

***

Bu hizmetler çılgın projeler gerektirmiyor, partizanlık yapmadan eşit hizmet götürün yeter.!

 

-Türkiye'de dolayısıyla Mihalıççık'ta  milli gelir 10000 dolar deniliyor etrafınıza şöyle bir bakın bu gelirde kaç kişi var? 10000 dolarsa neden hala Yağ, Şeker, Kömür dağıtılıyor? Aş evlerinin önündeki artışın izahı nedir?

 

-İstatistiklere göre, İşsizlik, Cinnet krizleri, Boşanmalar, Kapkaç, Hırsızlık, Adam yaralama, polis tokatlama olayları ciddi artış göstermiştir. bunu neyle izah edebiliriz?

 

Bu sorulara cevabınız varsa "Durmak yok yol(...a) devam.

 

Yani yasaların değil, kafaların değişmesi lazımdır. Bekleyeceğiz göreceğiz. Zaman her şeye ilaçtır.Derdi veren Yüce Allah (cc) Dermanı da (ilacı da) verecektir zahir…

Ves’selâm!



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar