24 Nisan 2024 Çarşamba
Tesadüf mü?

Tesadüf mü?

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ


Geçtiğimiz günlerde yansıyan haberlerden birisi tranvay hatlarının genişletilmesi yönünde çalışmaların başladığını söylüyordu. Elbette gelişen kent için güzel bir haber bu! Ancak gel gelelim bunun zamanlamasının yine seçim arifesi öncesine geliyor olması da ister istemez kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

 

Hatırlarsınız ki bundan önceki seçimlerde de tranvay çalışmasının tam üzerine denk gelmişti. Şehirde şantiye havası hakim ve hummalı bir çalışma sürüyordu. Her aday kendini ifade etmek için bir söylem bulmuş ve bu söylemle seçmenlere bende varım deme yarışı içindeydiler. Bir tek sayın başkanımızın bir söyleme ihtiyacı yoktu! Çünkü yaptığı iş ciddi bir işti ve yarım kalmıştı! O da YARIM KALMASIN sloganıyla çıkmıştı sandık yolculuğuna...

 

Tek bildiğimiz şey şehrin şantiye şeklinde süre giden yaşamı gerçekten bir çok sıkıntıyı bir arada yaşatıyordu. Bir an önce bitmeliydi bu çektiğimiz sıkıntılar. Gel gelelim bu çalışmayı başlatan ve baştan sonuna kadar projeyi bilen bir ekiple birlikte bu çalışmayı hiç bilmeyen bir ekip arasında tercih yapmak zorundaydık ve kulaklarımızda, baktığımız her yerde YARIM KALMASIN vardı. Evet, yarım kalmamalıydı ve biz bu işkenceden bir an önce kurtulmalıydık.

 

Nitekim seçim zamanı geldi ve YARIM KALMASIN kazandı bu seçimi. Evet proje yarım kalmadı ve yaşanan tüm sıkıntılar Estram 24 Aralık 2004 sabahı yine sancılı bir doğumla hayat buldu. Kent ulaşımı alt üst oluvermiş ve ilk günler gerçekten işkenceler hat safhalara ulaşmıştı.

 

Seçim haftasında yine gördüğümüz şeylerden birisi planlanan süresinden önce porsukta boy gösteren teknelerdi ve seçim gününe kadar porsukta onları izledik... Seçim sabahından sonra ise uzun süre gözlerden kayboldu bu tekneler.

 

Anladığımız bu da seçim öncesi yarım kalmasının bir yansımasıydı aslında...

 

Evet şuan her iki sistemde çalışıyor ve insanlar bu iki hizmetten de yararlanıyorlar. Ancak yapım aşamaları ve seçim zamanına denk gelen bu çalışmanın akabinde yine seçim yaklaştığı sıralarda estramın geliştirileceği yönünde çıkan bu haberler yine seçim zamanı aynı afişlerle mi karşılaşacağız sorusunu getiriyor akıllara.

 

YARIM KALMASIN...

 

Yazımızda yarım kalmasın diye aslında estram projesinin aksaklıkları ve daha geliştirilmesi için neler yapılabilirleri de yazabiliriz! Ancak bunu bu yazımızda yapmayalım ve yazımız olduğu yerde kalsın diye düşünüyorum....

 

Dipnot olarak da hakkımızda başkanımıza karşı ön yargılı olduğumuz ve yanlı olduğumuz gibi düşünce ve yorum üreteceklere de şunu belirtmek isteriz. Biz sadece gördüğümüz olayları ifade ediyoruz. Şuan yaptığımızda sadece bir analiz ve kafalarda oluşan soruların ifade edilmesi.



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar