24 Nisan 2024 Çarşamba
Tivibu Aboneliğine Evet Demeden Önce Düşünün

Tivibu Aboneliğine Evet Demeden Önce Düşünün

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

Tivibu Aboneliğine Evet Demeden Önce Düşünün

Türk Telekomun abonelerine hizmet sunmak adına çıkardığı tivibu hizmeti  işkence oluyor. Öncelikle adsl yani türk telekomun internet işini yaptığı ttnet müşterileri telefonlarla sürekli olarak tivibu abonesi yapılmak için aranıyorlar. Hatta bu aramalar bir müddet sonra taciz boyutlarına bile ulaşıyorlar. İstemediğinizi söylemenize rağmen sürekli aranmaya devam ediliyorsunuz. Bir ay ücretsiz olarak kurulum yapılacağı ve kesinlikle istenmiyorsa bir ay sonra modemin en yakın Telekom müdürlüğüne getirilerek aboneliğin bitirilebileceğinin ısrarla anlatıldığı telefonlar sonunda bezip en azından şunların aramalarından kurtulayım diye düşünerek kabul ederseniz başınıza gelecekler bu tacizlerden daha çok başınızı ağrıtabilecek nitelikte.

En son benim başıma gelen olayda bu aramalardan sıkılmam sonucunda aboneliği kabul etmemden sonra başladı. Türk telekomun her yeni kampanyası ve ortaya hizmet diye çıkardığı tüm gelişmelerin sonunda sürekli sıkıntıların yaşanmasının bir tesadüf olmadığını daha önceki deneyimlerimden de biliyordum aslında.  Ancak basiret bağlanması derler ya...

Sonuç olarak bu seferki deneyimimde, telekomun verdiği hizmetlerin ne kadar yetersiz, iletişim sağlayıcı bir firma olmasına karşı kendi içinden kendi birimleri arasından ne kadar iletişimsiz, yaptıkları konusunda ne kadar bilinçsiz olduklarını şaşkınlık ve üzüntü ile gördüm. Tabii ki yaşadıklarım aynı zamanda sinir sistemimi de alt üst etti.

Evet, telefon tacizleri sonunda kabul ettiğim Tivibu hizmetimin hattımda tanımlanmasının ardından internetim kesildi. Hem de 4 koca gün. Telekomun 7/24 destek hattı dediği adeta sabır sınırlarını zorlayan 4440375 li hattını arayarak geçen 4 koca gün. En son hafta sonunun bitmesi ile çözüme ulaşmak adına gittiğim Telekom müdürlüğündeki durum çağrı merkezlerinden farklı değildi.

Sonuç ne oldu biliyormusunuz. Her türk firmasında olduğu gibi bir tanıdık buldum. İşimi o halletti. Yoksa sıradan bir vatandaş olsa idim sanırım 5. günümü de faturasını ödediğim ama hizmetini alamadığım internetimi  kullanamadan karşılayacaktım.

Bu süreç içinde hakkımı aramak adına denemediğim yol kalmadı.

Üyeliğimi bitirin kapatın dediğimde, 24 ay taahhüt imzaladığım hatırlatıldı. İyi de taahütün bana düşen tarafını ben yerine getiriyorum, kuralları siz bozuyorsunuz dedim. Biz koca firmayız sen kimsin tadında  kurallar böyle denildi.  Taahüt imzaladım diye sizin her türlü haksız uygulamanıza gözmü yumacağız dedim.  Sessiz kalında. Kapatın kardeşim dedim. Sistemimi sorunlu şuan size buradan yardımcı olamıyoruz, müdürlüğümüze gitmelisiniz… Allah belanızı versin dedim, başka yardımcı olabileceğim bir konu varmıydı pişkinliğini duydum telefonun ucunda.

İşin en ilginç yanı nedir dersiniz. Ben türk Telekom müdürlüğünün kapısına gidip teknik servis hizmeti veren adamlarla konuşmadan kimsenin internet hattımın neden kesik olduğunu bilmediğini görmem oldu.  Kimse o ana kadar bu işin neden olduğunu bilmiyordu. Modemime, splitter denen cihaza, eve gelen hatta çamurlar atmaktan başka bir şey dinlemedim geçen sürede.  Benim bile aklıma gelen tivibu hizmetinden kaynaklanabileceğini konusunu bir tek teknik servisteki eleman söyledi. Ama gel gelelim teknik servisle ilgilen kişiye, sorun buysa  iyi o zaman iptal edin bitsin dedim.. ABONE SERVİSİNE GİDECEKSİNİZ DEDİ…. İyi de bu hat bunu desteklemiyor ve siz de bunu desteklemediğini biliyordunuz ne diye yaptınız bu tanımlamayı dedim. Akıllı bir açıklama gelmedi.

 

Mecbur çaresiz kalkıp gittik merkeze. Bir tane müdür yardımcısı.. Evet beyefendi nasıl yardımcı olabilirsiniz dedi.. Hanımefendi dedim bu 444lü hattınıza sınavla mı alıyorsunuz.. Gerisini şimdi yazmayayım. Sonra bir kaç gündür anlattıklarımı tekrar anlatmaya başladım.. Sonuç olarak tivibu denen hizmetten dolayı hattımın kesik olduğunu söyleyince müdüre hanımı buna ikna edemedim.. Sonra yine koridorlar, merdivenler odalar tarif edildi.. Benim de şalterim attı.. Ağzıma geleni o sinirle kendisine saydım.. Kendisi hala aynı pişkinlikle tamam ben hallettireceğim dedi. Sanırım içinden de büyük olasılıkla ben seni biraz daha süründüreyim de burnun sürtsün der gibiydi..

Aradan geçen birkaç saat süre içinde evdekilerden  gelen giden olmadığını ve hala internet hizmetinin sonuçlanmadığını öğrenince tekrar soluğu Telekom müdürlüğünde aldım.. hışım ve sinirle girdiğim yerde bir ahbabımın çalıştığını görünce Türkiye de yaşadığımı ve bu işi yine eski usul halledemezsem asla halledemeyeceğimi anladım..  Sonuç ahbabım beni  bu işlerin başındaki müdüre götürdü, o müdür de hemen birilerine telefon etti. Sonra günlerdir özlem ve hasretle beklediğimiz ekipler binamıza kadar teşrif bile ederek çözdüler sorunumuzu.

TİVİBU derken telekomun bu olduğunu bir kez de yaşarak öğrenmiş oldum..

Siz siz olun. Sizi Tivibu vs için telekomdan birileri aradığında hemen kapatın yüzlerine telefonu. Hatta engellenen listesine alın. Ama sakın ola onların size sunacakları bu hizmetlere bulaşmaşmayın.

İnterneti sorunsuz vermeyi beceremeyen, her aradığınızda sistemleri sorunlu olup sizin isinizi halletmekten aciz olan bir yerin o kıytırık kablodan size tv hizmetini nasıl verebileceğinimi sanıyorsunuz..  Emin olun onlarda bunu yapabileceklerini sanıyorlar.. Ama yapamadıklarını hatlarının bunu desteklemediğini kendileri de pek ala biliyorlar. Benim oturduğum bölgede daha önceden de bazı abonelerin başına aynı durum gelmiş. Bunu söyleyen bu isin başındaki adam.. ama 3 gündür bana sorunun ne olduğunu söyleyemediklerini gibi bir çoğu da böyle bir sorun olduğunu bilmiyordu.

Bizde kalkmış onların taahhütlü köleleri olduğumuzu unutmuş bir de eleştirmeye, verdiğimiz paranın karşılı olan hizmetleri sorunsuz almaya kalkıyoruz.

Bunlar değilmi sözleşmelerin altlarına tüm hakları bilmem ne diye küçük harflerle ayak oyunları yapanlar, kafalarına göre abonelik şekillerimizi ücretlerimizi değiştirenler..  Onları taahhüt vs bağlamaz nasıl olsa. Vatandaş onların yolunacak kazları adeta. 24 aylık taahütlü köleler



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar