27 Nisan 2024 Cumartesi
Madem efsanesin, bağımsız aday ol da namın yürüsün bari!..

Madem efsanesin, bağımsız aday ol da namın yürüsün bari!..

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

Madem efsanesin, bağımsız aday ol da namın yürüsün bari!..

Eskişehir de yıllarca algılarla siyasi entrikalarla mitleştirildiğini düşündüğüm Yılmaz Büyükerşen'e muhalefet edip eksikleri yalın şekilde hep dillendirdim.

Son tahlilde ilerlemiş yaşı, algıların inandırıcılığını yitirmesi ile şimdiye kadar bırakın noktalı virgülü,virgülsüz duraksamadan aday ilan edilen Büyükerşen için büyük bir parantez açtı partisi. Karizmayı da çizdiren bu durum sonrası geçtiğimiz temmuzda fol yok yumurta yokken tekrar aday olacağını açıklayıveren Büyükerşen, genel başkanın talimatıyla adaylık başvurusu yaptım diyerek durumu kurtarmaya büyük bir çizik alan efsanesini kotarmaya çalıştı.

Sonuç olarak iki ayrı zamanda başkan adaylarını açıklayan Chp genel merkezi Eskişehir'i Es geçti.. Açıkcası bir Eskişehirli olarak duruma ister istemez biz de içerledik.. Eskişehir'in onlar için efsane olan ismini açıklamamak için hatta kendi kendine gitmesi için bir çaba sarf ediliyor görüntüsüne biz de hayıflandık..

Peki, ya yıllarca Eskişehirliye siyaset üstü algısı yapanlar neden bu durumu kullanmıyorlar. Madem aday olmak istiyorlar ve siyaset üstü bir halleri var bağımsız neden aday olamazlar diye düşünmeden edemedik..

Resti çekip bağımsız adayım, Eskişehir aşığıyım, Eskişehirliler bizi bilir diye masaya vurup aday olamıyorlar mı?

Boylarının ölçüsünü hep beraber görelim.. Şapkamızı çıkarıp selamlayalım.. Yanıldık diye bugüne kadar yaptığımız muhalefetten dolayı da icabında hayıflanıp Eskişehirlilerin kararını alkışlayalım..

Ancak şuana kadar yanılmadığımı düşünüyorum. Zira 1999 yılında Dsp rüzgarıyla, 2004 de seçime katılmayan chp sayesinde, sonraki dönemler ise siyasi hamleler ile seçilmeyi başardıkları siyaset üstü bir durumlarının olmadığını hepimiz biliyoruz..

Bugüne kadar algılar, çeşitli vakıf vs ile Eskişehir'i kendi adıyla bağdaştırmayı başaran, Burhan Sakallı'nın mimarı olduğu Odunpazarı evlerini kendi yapmış gibi göstermeyi başaran, hükümetin yaptığı Dede Korkut Parkında kendi adından söz ettiren Büyükerşen isminin Chp'nin değişim kanadınca sakız edilmesine müsade etmemek gerekmez mi, "Kurt kocayınca, koyunun maskarası olur" misali bunlara müsade edilir mi?

Sizin gibi siyasi dehaya akıl vermek haddimiz değil, A B planları yapacağınıza bağımsız aday olacağınızı söyleyin olsun bitsin..

Hatta bağımsız girin diyeceğim ama bağımsız yüzde 10-20 bandından fazla oy almayacağınızı hepimiz de biliyoruz..

Ama atlar ayakta ölür misali dim dik bir yenilgiyle gidersiniz, kenara kağıt mendil gibi atılmak yerine..

Özetle yıllardır ortaya koyduğunuz siyaset üstü algısının algı değil, yaptığınız belediyeciliğin belli zümrelere değil de her kesime eşit olduğuna gerçekten inanıyorsanız bu hamleyi de yapar bağımsız aday olursunuz..

 

 görsel: Yapay zeka, insanları her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. Şimdi de sahip olduğu yeteneğiyle Türkiye'nin şehirlerine özgü süper kahraman çizimlerini bizim için oluşturdu. "Unutulmusadam" kullanıcı adındaki TikTok hesabı tarafından paylaşılan görseller kısa bir süre içerisinde izleyicilerin dikkatini çekti... görsel orada kullanılan görseldir..



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar