20 Nisan 2024 Cumartesi
ÖÐRENME VE HAFIZAYA ALMA

ÖÐRENME VE HAFIZAYA ALMA

ÖÐRENME VE HAFIZAYA ALMA

Ders çalýþma iþi bilginin öðrenilip hafýzaya alýnmasý iþlemidir aslýnda. Burada öðrenme konusu aslýnda çok karmaþýk bir þeydir. Çoðu öðrenci öðrenip öðrenemediðini ölçemeyebilir. Konuyu ne kadar öðrendi? Hangi seviyede öðrendi? Yeterli mi? Çoðu soruya tatmin edici cevap vermek zordur.

Beynimizin mükemmel fakat mükemmel olduðu kadar da karmaþýk bir yapýsý vardýr. Konuyu tam mý öðrendik? Yarým yamalak mý öðrendik? Diye düþünmek yerine en güzeli o konuyla ilgili testler çözüp doðru yanlýþ oranýna bakýlmalýdýr.

Bana göre öðrencimizin ilerde gireceði sýnavýn zorluðuna göre ortalama zorlukta bir testten %85 ve üzerinde doðru soru çözebilen bir öðrenci konuyu ana hatlarýyla ve sýnav için yeterli olacak þekilde öðrenmiþtir. Kalan %15’lik kýsmý test çözerek ve deneme sýnavlarýna girerek eksikliklerini tamamlamalýdýr.

Öðrenme iþi görsel olabileceði gibi iþitsel ya da her ikisi þeklinde de olabilir. Ders konularýnýn iyi öðrenilmesi için bazý kurallar vardýr.

-Ýyi bir dinleyici olmalýdýr.

-Ýyi bir izleyici olmalýdýr

-Dinlerken ve izlerken aklýný tamamen o konuya vermeli, çok iyi odaklanmalýdýr.

-Göz ve kulak saðlýðýmýz yerinde olmalýdýr. Çok net olarak duymalý ve görmeliyiz.

-Öðretmenimiz konuyu anlatýrken hayaller kurmamalýyýz. Tüm dikkatimizle dinlemeli ve hocamýzýn anlattýklarýný kafamýzda canlandýrmalý o konunun dünyasýnda gezinmeliyiz. (Zaten bir çalýþma yaparken ya da bir kiþiyi dinlerken kurulan hayaller genelde hiçbir þeye fayda saðlamaz. Örneðin size bu satýrlarý yazarken tatil planý yapmam yada akþam yemeðini düþünmem gereksiz boþ bir iþtir. Bana hiçbir getirisi olmayacaðý gibi kafamý daðýtýp verimimi de düþürür. Tatil zamaný tatil yemek zamaný yemek çalýþma zamaný çalýþýlan konu düþünülmelidir.)

-Öðretmenimizi dinlerken dikkat kesilmeli az da olsa gergin þekilde oturmalýyýz. Özellikle online dersleri çok rahat þekilde oturarak dinleyen öðrenciler verim alamamaktadýrlar. Ders çalýþma esnasýnda oturuþun bir kuralý vardýr. Bu kural hem saðlýk hem de verim açýsýndan önemlidir. Þöyle ki, bacaklarla gövde arasý 90 derece olacak þekilde gergin bir biçimde oturulmalýdýr. Açý 90 dereden ne kadar azalýrsa ya da ne kadar artarsa verimde o derece düþmektedir.

     Bir konuyu detaylarýyla beraber öðrendikten sonra hafýzamýza da almamýz gerekir. Hatta þöyle diyelim hafýza otomatik çalýþýr hafýzaya almak için ekstra çaba harcamamýza gerek yoktur. Fakat hafýzamýzýn da kuvvetli olmasý gerekir. Hafýzayý kuvvetlendirme ile ilgili videolarýmýza Youtube da ‘hafýza kuvvetlendirme ömer karaman’ yazarak ulaþabilir yada aþaðýdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

 

Tüm konularý detaylarýyla öðrenip güçlü bir hafýzaya sahip olmanýz dileklerimle,

Eðitimle ilgili soru veya sorunlarýnýz için lütfen mail atýnýz...

 

                                            Matematik Öðretmeni & Eðitim Danýþmaný

                                                                  Ömer KARAMAN

                                                Ýletiþim= omerkaraman2003@hotmail.com

 

 

Etiketler: öðrenme ve öðretme teknikleri, öðrenme psikolojisi, hafýzayý güçlendirme teknikleri, ezber yapma teknikleri, hafýzayý kuvvetlendirme, Etiler matematik özel ders, Ýstinye matematik özel ders, ömer karaman, matematik öðretmeni ömer karaman, lgs matematik özel ders



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskiþehir güvenlik kamerasý

Eskiþehir Öðrenci Apartlarý, Yurtlarý

Öðrenci apart ve yurtlarýnýn listesi, harita konumlarý, fotoðraf ve detay bilgileri, fiyatlarý

Eskiþehir Günlük Kiralýk Ev

Espark Karþýsý Günlük Kiralýk Ev

Eskiþehir Ücretsiz Seri Ýlanlar

Eskiþehir Ýþ Ýlanlarý, Bilgisayar ve Parçalarý, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eðitim Verenler / Almak Ýsteyenler, Diðer Ýlanlar, Ev Arkadaþý, Ev Eþyasý, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, Ýþ Arayanlar, Ýþçi-Eleman Arayanlar