19 Nisan 2024 Cuma
Eskişehirli çile çekerken halkçı(!) belediye başkanları nerede?

Eskişehirli çile çekerken halkçı(!) belediye başkanları nerede?

Konuk Yazar
Konuk Yazar

Eskişehirli çile çekerken halkçı(!) belediye başkanları nerede?

Ülkemizin büyük bölümüne kar yağdı. Hem de iyi yağdı. Eskişehir’e de hayli iyi yağdı. Doğal olarak bir takım sıkıntılar da beraberinde geldi.

Buraya kadar olup bitene bir şey dediğimiz yok. Ancak Eskişehir merkezde Pazartesi gününden bu yana, kar yağışı nedeniyle yaşanan sıkıntıların olması gerekenden fazla olmasına itirazımız var!

İsterseniz bu itirazlara, Seyitgazi Belediyesi eski başkanı Adnan Yalçın Şen’in sözleri ile başlayalım:
“Lütfen ismimi de vererek yazın bunları. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tepebaşı Belediye Başkanına en derin saygılarımı sunuyorum!

Böyle rezalet olmaz. Ne oldu, Özel İdare’den aldıkları ve kendilerinin sahip olduğu araçlara? Ne ana arterlerde varlar ne ara sokaklarda! Hiçbir yerde belediye ekiplerinin çalışmasına şahit olamadık. Merak ediyorum bir belediyenin esas görevi sadece Yılbaşı eğlenceleri, kutlamaları mı düzenlemektir? Belediyelerin karla mücadele etmek gibi bir görevleri yok mudur?

Şu an Yunus Emre Devlet Hastanesi önündeyiz. (Saat dün öğleden sonra 14:15) Gelin de burada vatandaşın çektiği çileyi bir fotoğraflayın lütfen. Burada tam bir rezalet yaşanıyor.”

Başkan Şen gerçekten de çok kızmış. Kendisi de belediye başkanlığı yaptığı için verdiği tepki bir başka anlamlı.
Eskişehir halkı da yağan kardan dolayı mağdur oldu. Örneğin gece Odunpazarı’nın büyük bölümünde elektrik kesintisi oldu. Ekipler kesintiyi bitirmek için gitmek istedikleri yerlere gitmekte zorlanmışlar. Bu yüzden de elektrik kesintisi 1 saat 47 dakika sürmüş!

Evet, Eskişehir merkezdeki belediyelerimiz ne yazık ki bu sınavdan çaktılar. Vatandaş gösterdiği tepkilerle “Otur yerine, sıfır!” deyiverdi.

Nasıl demesinler! Tamam, ara sokaklara bir şey yapmasınlar. Ama Allah aşkına insan bulvarları, ana caddeleri kardan arındırmaz mı hiç değilse!

Odunpazarı Belediyesi’nden bir bülten geçildi önceki gün. Karla mücadele adına komik sayılabilecek bir fotoğraf. Bir iş makinesi var. Hani şu geniş ağızlı kepçelerden, kar küremede de kullanılabilenlerinden. İşte onun içine tuz doldurmuşlar. İki tarafından birer işçi, ellerinde bulunan küreklerle bulundukları sokaktaki karlar üzerine tuz atıyorlar! (Bu arada kar yağışı da devam ediyor!)

Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’nin önünü çekip göndermiş dün öğleye doğru bir okurumuz. İnanın o saat olmuş daha en küçük bir çalışması yok Odunpazarı Belediyesi’nin hemen dibinde bulunan hastanenin acil servisinin önünü açmak için!

GÖZLERİ VATANDAŞA HİZMETTE DEĞİL EĞLENCEDE!
Belediye başkanlarımızdan her yere yetişmelerini falan bekliyor değiliz; bu kendilerine çok büyük haksızlık olur. Ancak samimi olarak vatandaşın sıkıntısını azaltmaya yönelik bir gayretlerini göremedik, göremiyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanımız, sağ olsunlar, Yılbaşı konseri için şehir dışından getirttiği sanatçıya Balmumu Heykeller Müzemizi gezdirmekle meşguldü. Odunpazarı Belediye Başkanımız da Yılbaşı eğlencesi düzenlemişti ve partilileri ile halay çekiyordu. Ha sahi bir de Yılbaşı eğlencesi düzenleyeceği bir alanı ışıklandırmak için büyük uğraş veriyordu! Tepebaşı Belediye Başkanımız da son günlerini Yılbaşı eğlenceleri ile geçiriyordu. Hatta birisinde gözlüğü kaşlarının hemen üstüne takmıştı, çok havalı olmuştu!

Eğlenmelerine, eğlence düzenlemelerine de bir şey demiyoruz. Belediyenin bütçesini, karla mücadeleye harcayarak israf edecek değiller ya! Zaten biraz sabredersek Eskişehirliler olarak, yağan kar birkaç gün içinde kalkar. Daha da yağarsa, emin olun dört aya kadar ortada kar kalmaz, sıkıntı da aşılmış olur!

Kalabak Su araçları birçok sokağa giremedi dün. Allah’tan market ve bakkallara bırakmışlar. Otobüsle işe gelmek de normaldekinin iki katı sürdü. Eskişehir’de ne bisiklet yolları, ne yürüme yolları ne de kaldırımlar kullanılabildi. İnsan hiç değilse şu otobüs duraklarının önlerini temizler ki vatandaş rahatça otobüse binip insin, ayakları buzda üşümesin!
Neyse başkanlarımız, verdiğimiz rahatsızlık için kusura bakmayın. Siz eğlenmenize bakın!

 

 

Odunpazarı Belediye Başkanı yılbaşına böyle hazırlandı


Belediyeler çalışmayınca vatandaş kendi başının çaresine baktı
İki Eylül Gazetesi
Şezai Şen 

 



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar