19 Nisan 2024 Cuma
Erdoğan’ın hezimeti, muhalefetin zaferi!..

Erdoğan’ın hezimeti, muhalefetin zaferi!..

Konuk Yazar
Konuk Yazar

Erdoğan’ın hezimeti, muhalefetin zaferi!..

30 Mart seçimleri AK Parti'nin mutlak zaferiyle sonuçlandı. Sonuçlar yavaş yavaş açıklanırken Erdoğan'ın balkon konuşması yapacağı netleşti ve dikkatler Ankara'ya çevrildi.

Balkon konuşmasını umutla bekleyenler içinde kimler yoktu ki...

Gezi ayaklanması sırasında Erdoğan'ın mezardaki annesine küfredip, "3. Köprü'nün adını Emine koy. Biz de üstünden geçelim" diyen vandallar...

Twitter'dan ve ekranlardan halkı iktidarı devirmek için ayaklanmaya davet eden sanatçılar ve ünlüler...

Köşe yazılarında iktidara ve iktidarı destekleyen seçmenlere en ağır hakaretleri eden köşe yazarları...

Ülkesinin ulusal güvenliğini ilgilendiren gizli konuşmaları yayınlayan ve hatta başka ülkelere peşkeş çeken vatan hainleri...

"Firavun, hain, münafik, Ebu Cehil" diyerek kendisine beddua seanslarıyla ölümlerin en ızdıraplısını dileyen cemaat mensupları...

Kısacası Erdoğan'a ve AK Parti seçmenine bugüne kadar ana avrat dümdüz giden ne kadar alçak varsa, hepsi birkaç güzel söz bekliyordu...

Baktılar ki Erdoğan öyle bekledikleri gibi "canımlı, cicimli" sözler söylemeyecek, topyekün başladılar tekrar küfür ve hakaretlere... Seçimden önce "Seçmen kardeşim" dedikleri AK Partililere birkez daha, "Koyun... Göbeğini kaşıyan adam. Makarnacı, kömürcü... Okumamış cahil" diye saydırmaya başladılar.

Oysa AK Parti'nin seçmeni de kendilerine, "Siz Mansur Yavaş'ın Ankara'da yardımlar iki kat artacak. Öğrencilere belediye otobüslerini ücretsiz olacak. Siz bir bilet için, üç kuruş yardım parası için oyunuzu sattınız. O Mansur Yavaş kazansın diye iki gecedir sokaklarda yatıyorsunuz" diyebilirdi ama, demedi...

Oysa yüzde 45'lik kesim, "Siz Kılıçdaroğlu'nun 'Mazot 1.5 TL olacak' yalanına saf salak gibi inanıp, bir litre mazot için oyunuzu satan boş beleş takımısınız" da diyebilirdi, bunu da demedi.

Seçimden bir hafta önce yazmıştım.

"Şahit olun, bunlar seçimden hemen sonra 'Elektrikler kesildi ve ölülere oy kullandırıldı. Sandıklar çalındı. Yakılmış oy pusulaları bulundu' diyecek" demiştim.

Harfi harfine aynı şeyi söylediler mi, söylediler!

Birşey daha söylemiştim o yazıda...

Demiştim ki, "Şunun şurasında seçime 17 gün kaldı. 31 Mart sabahı yüzde 31 sonucunu görmeyen CHP'nin ne diyeceğini ben iyi biliyorum. 'Bir önceki seçime göre bilmem şu kadar oydaş kazandık' diye açıklama yapılır, iktidara bol bol hakaret edilir..."

Kemal Kılıçdaroğlu'nu dün izleyenler benzer cümleler kurduğuna şahit olmuştur.

Hakkını yemeyelim, Deniz Baykal en azından 48 saat kayboluyor, biraz utana sıkıla ekrana çıkıyordu seçimden sonra. Bizimkinin pişkinliklikle ilgili en ufak bir sıkıntısı yok anlaşılan.

İzlerken taş kesildim desem yeridir!

Cemaatle yaptıkları Mut'a nikahını bir çırpıda inkar etti, kapı kapı dolaşmak suretiyle CHP'ye oy isteyen cemaat mensuplarını ve Fethullah Gülen'i yok saydı! Türkiye bu kadar hızlı adam satanı görmemiştir herhalde...

Konuşmasının bir yerinde "Sen yüzde 45 almış olabilirsin ama halkın yüzde 55'i seni istemiyor" diyordu. Zannedersin ki o halkın yüzde 55'i topyekün kendisine oy veriyor.  CHP'ye Atatürk'ün hatırına oy verenleri de sayarsak, halkın yüzde 80'i kendisini istemiyor, bunun farkında değil adamım!

İzlerken eşgaline takılıp kaldım!

Hem bi kamyon sopa yemiş gibi duruyordu, hem de, "Oyumuzu artırdık. Bu daha başlangıç. Birleşe birleşe zafere ulaşacağız" diyordu. Yani radyodan dinlesem, "Yüzde 45.5 oy aldınız" yalanıyla bunu kandırmış" diyecektim.

O derece!..

Sonra kağıdı kalemi aldım hesap yaptım. Bu durumda CHP 6 yerel seçimin sonunda, yani 30 yıl sonra AK Parti'yi oy oranında geçmiş olacak. AK Parti'nin 2023 hedefi bile biraz güdük kalıyor bu durumda. Baksanıza, adamcağız 90 yaşında o koltuğa oturmayı kafasına koymuş!

Koymasına koymuş da, yine yanlış hesap yapmış, yine ters merdivene atlamış!

Neden mi?

Anlatayım...

MHP'nin Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir gibi pek çok büyükşehirdeki adaylarına ve o adayların aldıkları oy oranlarına bakın. Kimsenin bilmediği, tanımadığı adaylar ve yüzde 4 ile yüzde 7 arasında bir oy almış koca parti göreceksiniz. Yani adamlar CHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP'nin adamlarına çalıştı. Çünkü hepsi, "Mansur Yavaş olmak üzere pek çoğu yakında MHP'ye geçecek" yalanıyla kandırıldı.

Yüzde 6'lık artış bu kutsal ittifaktan geliyor yani...

Ama Kılıçdaroğlu'na bakacak olursak CHP ezilmemiş, aksine kazanan tek parti! Öyle bir ruh hali ki yüzde 40 fark yese, silindirin altında ezilse, kıyma makinasından geçirilse, "Bu daha başlangıç, iktidara geliyoruz" diyecek!

Vallahi kim seçim sonuçları için ne der, bilemem. Benim anladığım şey şu:

AK Parti geçtiğimiz yerel seçimlerde yüzde 38, genel seçimlerde ise yüzde 49 oy almıştı. İllerdeki adaylara verilen oylar nedeniyle yüzde 45'te kalan bir iktidar partisi, önümüzdeki genel seçimlerde oy oranını yüzde 60'a yükseltirse kimse şaşırmasın!

Çünkü yerel seçimin mesajı çok açıktı. Özellikle son ihanet kasetinin yayınlanmasının ardından halk hem muhalefete, hem cemaate, hem de iktidarı devirme pahasına ülkeyi batırma çabasında olan herkese çok net bir mesaj verdi, "Vatanını satanı satarız!" dedi.

Dün sosyal medyada gözüme ilişti..

"CHP sağa, MHP sola, cemaat ikisine, AK Parti hepsine kaydı!" sözü paylaşım rekoru kırıyordu.

Herşeyi özetleyen söz bu sanırım!

Son olarak...

"Bundan sonra ne olacak?" diye merak edenlere olacakları kısaca özetleyeyim!

Kemal Kılıçdaroğlu'nu bağlasan durmaz. Ya o koltuğu tıpış tıpış Mustafa Sarıgül'e teslim edecek, ya da kasetle geldiği gibi, kasetle gidecek!

Devlet Bahçeli mi?

CHP'nin ülkücü adayının Ankara'daki sloganı nasıldı?

"Yavaş gardaşım yavaş, geliyor Mansur Yavaş!"

****

Sevgili kardeşim Timur Onur bana anlattığında çok etkilendim, sizinle de paylaşmak istedim.

Seçimden bir gün önce, yani geçtiğimiz cumartesi günü Romanya'dan 25 kişilik bir öğrenci grubu Türkiye'ye giriş yaptı.  Neden biliyor musunuz?

Yerel seçimlerde oy kullanmak için...

Gelenler arasında Hatice Samancı isminde, cemaatin yurdunda kalan bir genç kız vardı. Erdoğan'a oy vermeye gideceğini söyledi diye yurttan kovuldu ama hiç umursamadan çıktı geldi. "Uzun Adam" ve onun savunduğu dava için geleceğini riske atma pahasına hem de...

Asıl bundan sonrasını dinleyin...

Hatice Samancı nerede oy kullandı biliyor musunuz?

AK Partili adayın sadece 1 oyla kazandığı Yalova'da...

"Makarna kömür" diye diye millete hakaret eden asalaklar!

Şimdi anladınız mı AK Parti'nin niye kazandığını?

twitter.com/slymnoz

facebook.com/slymnoz

 

 

SÜLEYMAN ÖZIŞIK

internethaber



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar