16 Nisan 2024 Salı
Suçlu Kim

Suçlu Kim

GÜNDOĞDU YILDIRIM
GÜNDOĞDU YILDIRIM


SUÇLU KİM

Küreselleşme, globalleşme adı altında hızla özelleştirmeye doğru evirilen bir süreç; hem dünyada hem de ülkemizde yaşanmaktadır. Küreselleşme, özellikle son yirmi yılın tek gündem maddesi haline gelmiştir.

Oluşturulan bu toplum psikoloji ile emperyalizm; hızla yayılmacı ve sömürgeci politikalarını gerçekleştirmektedir. Emperyalist politikaların faturasını ise yoksul halklar çok ağır bir şekilde ödemektedir.

Ülkelerin kaynakları, özelleştirme adı altında global sermaye kuruluşları tarafından yok pahasına satın alınmakta; çok emek, az ücret prensibi ile işletilmektedirler.

Günlerdir Ankara kışında eylemlerini sürdüren tekel işçileri özelleştirmenin en son kurbanları olarak gündemde yerlerini almış durumdalar.

Medya ne kadar da  görmezden gelmeye çalışsa da haber aralarında eylemden görüntüler vermek zorunda kalıyor. Tartışma programlarının ister istemez konusu haline geliyor.

Mehmet Altan; SHOW TV ekranlarından, günümüzde özelleştirmenin gerekliliğinden dem vuruyor. Karşısında DİSK eski başkanı Rıdvan Budak, güya özelleştirme karşıtı pozisyonunda ama kerhen savunmaktadır. Altan’ın karşısında adeta ezilmektedir. Altan; sanki üniversitede kürsüsünde öğrencilerine nutuk atmakatadır.

Mehmet Altan; KİT’lerin sürekli zarar ettiğinden, çalışanların vasıfsız insanlar olduğundan, özelleştirme hızla gerçekleşmezse, ülke olarak batacağımızdan” söz ediyor. Ne diyor; “devlet vergi toplamak için vardır”

Programı izlerken bile sinir katsayıları yükseliyor insanın. 1950’lerden bu yana devlet kurumlarının bir Arpalık gibi yandaşlara peşkeş çekildiğinden söz etmiyor. Bu kurumların daha verimli, üretken olmaları için değil de oy avcılığı için kullanıldığını; “devletin malı deniz yemeyen domuz” mantığı ile işletildiğini söylemiyor. Tek dediği var, “satılsın”

Ülkenin insanı ne ile karnını doyuracak?

Sosyal devletin görevi nedir?

Onca işsiz ordusu ve eklenen yenilerinin durumu ne olacak?

Mehmet Altan’ın derdi değil bunlar.

Olmadı, olamazda

Bilim adamı etiketi ile verileri çarpıtan daha niceleri, tekel işçilerini ve diğer çalışanları suçluymuş gibi gösterme gayretindeler. Amaç, özelleştirmeleri meşrulaştırıp, daha fazla kar edebilsin birileri.

Emeğini satmaktan başka hiçbir suçu günahı olmayan insanların böyle gösterilmeleri ne ahlakidir, ne de doğrudur.

Çalışanlar, sadece kurumda verilen işleri yapmakla mükellef olan kişilerdir. Girdiler, çıktılar, satış ve diğer ekonomik faaliyetler, hükümetlerin talimatlarıyla yürütülür. 

İran, neden direniyor?

 Kendi teknolojisini yaratmak için neden bu kadar azim gösterir?

Onlar bilmiyor mu; yabancı sermayeyi ülkesine salmayı, üretmeden tüketmeyi? Ne dertleri var da emperyalist ülkeleri karşılarına alıyorlar?

 Avrupa ülkelerinde kişi başına düşen milli gelir neden yüksek? Gelişmiş ülkelerde yaşayan insanların neden sosyal hakları bizimkinden çok da iyi?

Bunun yanıtını Mehmet Altan verebilir mi?

Suçlu kim?

Suçlu, yukarıdaki soruların cevaplarını veremeyen, gerçekleri saptıran; gerçek suçluyu gizleyen zihniyetlerdir.

Suçlu, özelleştirmelerdir.



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar