16 Nisan 2024 Salı
NEREDE KIZ OKULLARIMIZ

NEREDE KIZ OKULLARIMIZ

Nevzat Ağabey Milli Gençlikle...
Nevzat Ağabey Milli Gençlikle...

NEREDE KIZ OKULLARIMIZ

Nevzat Laleli “Nerede bizim kız okullarımız?” diye sordu.

HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği Genel Başkanı Mühendis Nevzat Laleli, 2019 – 2020 öğrenim yılına girerken Eğitimde ki önemli bir büyük eksikliğe işaret ederek;

28.Şubat.1997 tarihinde yapılan MGK (Milli Güvenlik Kurulu) toplantısından sonra ortaya atılan ama zamanın Erbakan hükümetine yaptırtamadıkları insan haklarına aykırı gayri demokratik uygulamaları, daha sonra 30.Haziran.1997 de iktidara gelen DSP ortaklı ve DTP destekli Mesut Yılmaz hükümeti, 11.Ocak.1999 tarihinde hükümet olan Bülent Ecevit azınlık hükümet ile 28.Mayıs.1999 tarihinde iktidara gelen DSP – MHP – ANAP hükümetlerine şakır şakır yaptıranlar şimdi yargı karşısındadırlar. Bu icraatlar şimdi enine boyuna araştırılmakta ve soruşturulmaktadır.

Bizim 28.Şubat öncesi, kız okullarımız vardı. Kız liselerimiz, Kız meslek liselerimiz, Kız İmam Hatip okullarımız ve Özel kız okullarımız öğretim veriyordu. Bu okullar o günden bu yana 28.Şubatçıların istekleri doğrultusunda karma öğretim yapmaktadırlar. Yani kızlar ve erkek öğrenciler birlikte oturuyor, birlikte yiyip içiyor, birlikte çalışıyor, birlikte oynuyor ve birlikte kumruluk yapıyorlar.

Caddeler, sokak araları, kafeler, piknik alanları şimdi genç kız ve erkek öğrencilerle dolup taşmakta, dersleri asan öğrenciler buralarda tavla oynayarak, nargile içerek vakit geçirmekte ve hatta baş başa sevişmektedirler.

Kız – erkek öğrenciler okullarda kendilerini derslerine vererek ve ilim ve fen alanına konsantre olacaklarına, daha öğrencilik yaşlarında aşna fişne yaşacağız diyerek eğitimde başarıyı da düşürmektedirler.

Allah’ın emridir diye başını kapatan kızlar bile Allah’ın nikâhsız olarak birlikte olmasını yasakladığı bir erkekle kol kola arka sokaklarda flört edebilmektedir.

Bir takım kız ve erkek öğrenciler ise “hiley-i şeriye” yaparak ana ve babalarından habersiz “mute nikâhı – geçici nikâh” yaptırdıkları, böylece kız – oğlan rahatça oturup kalktıkları, okul bitince de boşandıkları bize gelen bilgiler arasındadır”

AİLE VE TOPLUM YOK OLUYOR

HAY-DER Genel Başkanı Müh. Nevzat Laleli açıklamasının devamında;

“Sloganı, “mutlu insan, sağlam aile, güçlü toplum” olan HAY-DER, bu yanlış gidişata bir dur diyecek merci aramaktadır.

“Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurtamı tavuktan…” atasözü gereği, insanın mutluluğu, sağlam aile kurmaktan ve sağlam bir toplum bünyesinde yaşamaktan geçerken, sağlam toplum elbette mutlu insanların sağlam bir aile kurmalarından geçecektir.

Daha genç hatta çocuk yaşta kız ve erkek öğrencilerin bir arada bulunması, aile kurumumuzun dinamitlenmesi ve toplumumuzun yok olması manasını taşımaktadır.

Bir kısmı daha evlenmeden, bir kısmı da evlendikten sonra dökülen ve oranın % 80’lere ulaştığı bu flört eden genç kızlar ve erkekler, daha sonra bir yuvada sorumluluk yüklenerek nasıl anne olabilecek, nasıl baba olabileceklerdir?

Özellikle flörtte dökülerek “eli böğründe kalan…” kızlar, daha sonra bir gence nasıl hanım olacak, nasıl mutlu olacak ve çocuklarına nasıl annelik yapacaklardır?

Aziz milletimizin sesleniyor ve onu, yeni ders yılına girerken çocuklarımızın öğrenimde ve gelecekte kuracakları yuvalarını kurtarmaya davet ediyorum. Yoksa ortada toplum diye bir kalmayacak, bizler onun bunun esiri olarak hayatlarımızı devam ettireceğiz.

İstediği yasayı çıkartabilen, Anayasayı değiştirme gücüne sahip AKP Hükümetine, “Nerede bizim 28.Şubat öncesi Kız okullarımız?” diyoruz ve onlardan bu müktesep hakkımızı ısrarla istiyoruz.

 



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar