20 Nisan 2024 Cumartesi
HAY-DER’in 81. ÇİFTİ NİŞANLANDI...

HAY-DER’in 81. ÇİFTİ NİŞANLANDI...

Nevzat Ağabey Milli Gençlikle...
Nevzat Ağabey Milli Gençlikle...

HAY-DER’in 81. ÇİFTİ NİŞANLANDI...

HAY-DER'in 81. ÇİFTİ NİŞANLANDI...

Akın ve Züleyha kardeşlerimiz 22.Ağustos.2016 günü Ankara’da her iki tarafın yakınlarının katıldığı sade bir törenle nişanlandılar. Nişan yüzüklerini HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği Genel Başkanı ve Milli Gençliğin Şeref Başkanı Nevzat Laleli taktı.

Laleli nişanda yaptığı tebrik konuşmasında; "Gelin kızımız Damadımıza Allah'ın  bir emanetidir. Bu şu demektir. Aile de hanımın bir sahibi vardır bu da Allah’tır. Allah'ın emanetine nasıl sahip çıkılmak gerekiyorsa Damadımız da Gelinimize o hassasiyeti göstererek sahip çıkmalıdır.

Diğer taraftan gelin kızımız da kocasını, Cennete girmeye vesile olduğunu bilmelidir. Bir Hadis-i Şerifte Peygamber efendimiz (s.a.v); Bir hanım beş vakit namazını kılar, Ramazan orucunu tutar, ırz ve namusunu korur, bir de kocası kendinden memnun olursa, o kadın cennetin 8 kapısından hangisinden isterse girsin buyurmuştur.

Hatasız kul olmaz. Hatasız dost arayan, dostsuz kalır. Allah'ın adıyla kurulan bu yuva, eşlerin birbirlerine karşı sevgi, muhabbet duymalarının yanı sıra birbirinin hatalarını da affedici olmalıdırlar. Hemen boşanmaya kalkışmamalıdırlar. Zira Bir talak (boşanma) olursa arz titrer, buyrulmuştur" demiştir.

Genel Başkan Laleli, "Evlendirme çalışmalarımız yurt içi ve yurt dışı herkese açıktır. HAY-DER olarak toplumun temeli olan aileyi kurmaya ve onu korumaya çalışıyoruz" demiştir.

Laleli ayrıca kamuoyuna bir davette bulunarak; "Olmasını istediğiniz hayırlı işlerinizde (Eğer bu işim olursa HAY-DER'e Allah rızası için şu kadar ödeme yapacağım) diyerek adakta bulunun. Zira HAY-DER kuruluşundan bu yana her an Cenab-ı Hak'kın yardımlarına kavuşmuş çok hayırlı bir kuruluştur. Ümit ederiz ki sizin isteğiniz de Cenab-ı Hak tarafından kabul olunur." demiştir. 

 



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar