27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Zabıtanın asli görevini soramayan Süllü, Bakanın asli görevini hatırlattı

Eskişehir'de belediyelerin personeline kadar tüm imkanlarının seçimlerde kullanıldığı görüntülerine sessiz kalan CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir ziyaretlernde yaptığı açıklamalardan dolayı bakanları eleştirdi. Asli görevlerini yapsınlar dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, seçim çalışmaları için Eskişehir’e gelen bakanlara partinin değil, devletin bakanı olması gerektiğini hatırlattı.  Bakanların vatandaşın parasıyla oy istemek için harcadıkları zamanı, asli görevleri olan halkın acil çözüm bekleyen sorunlarını çözmeye ayırması gerektiğini söyleyen Süllü,  bakanlara enflasyon, hayat pahalılığı, emeklilerin açlık sınırının altında maaş alması gibi öncelikli sorunlara çözüm üretme tavsiyesinde bulundu.

Süllü,  yazılı basın açıklamasında şunları söyledi: “Eskişehir’e yatırım bütçesinde, hakkını ayırmayan Bakanlar, oy istemek için ardı ardına şehrimize geliyor. Oysa,  bürokrat olarak devletin bakanı olanlar; siyasi parti ya da aday lehine seçim çalışması yapamazlar. Tarafsız olması gereken Bakanların, devlet gücü ile AKP’li aday lehine propaganda yapması, adil seçim ilkesine gölge düşürmektedir.”

Süllü, en son 2018 genel seçim öncesi Eskişehir’e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 6 yıl sonra şehre uğradığında sadeceinsanları ile buluşmak yerine,  “bu kadar aradan sonra birkaç saatliğine de olsa şehrimize uğramışken, sokaklarda şöyle bir dolaşıp esnafın, dar ve sabit gelirli hemşerilerimizin derdini, haykırışını da dinleseydi. Son iki yıldır dünyada gıda fiyatları yüzde 26,4 azalırken, bizde yüzde 175 artmasının izahını yapsaydı. Türkiye’yi Arjantin, Lübnan ve Venezuela’nın ardından dünyada en yüksek yıllık enflasyonun yaşandığı ülke konumuna nasıl getirdiklerini anlatsaydı” dedi.

BAKANLAR ASLİ GÖREVLERİNİ YAPSIN

Açlık sınırının 16 bin, yoksulluk sınırının 53 bin TL olduğunu ifade eden Süllü, “Halkın yüzde 85'i yoksulluk, yüzde 45'i açlık sınırının altında gelire sahip. 2003 yılında en düşük emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katıydı. 2023 yılının ikinci yarısında ise bu oran 0,66’ye geriledi. Yani, en düşük emekli maaşı asgari ücretin üçte ikisi ediyor. Acı faturayı emekliye, dar ve sabit gelirliye çıkaran Bakan Şimşek ve Işıkhan AKP’li belediye başkanına oy isteyeceğine asli görevinin gereği ile uğraşsın” dedi.

SOSYAL YARDIMA MUHTAÇ KİŞİ SAYISININ 7 KATINA ÇIKTIĞINDAN HABERİ YOK MU?

Süllü, açıklamasının devamında, seçim sürecinde şehre gelen yedinci bakanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan  olduğunu kaydederek, “AKP’li adaya destek olmak için şehrimize son olarak, açlık sınırının altında emekliye maaşı reva gören, yetim ve dulun, çıraklık ile stajyerlikte geçen sürelerin emeklilik, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası kapsamına alınmasına engel olan, önceki yıllarda asgari ücrete yılda iki kez zam yapılırken 2024'te yılda sadece bir kez yapılmasını savunan, ülkemizde aşırı yoksulluk veya açlık sınırında yaşayan kimsenin olmadığını söyleyen Vedat Işıkhan geldi. Bakan Işıkhan şehrimize gelmişken çırak ve stajyerleri de dinleseydi, sayıları 200 bini aşan ve açlığa mahkûm ettikleri emeklilerimizin kapılarını çalsaydı. Bakanın, sosyal yardıma muhtaç olanların son 5 yılda 7 katına çıktığından haberi yok mu? 2023'de 4 milyon 990 bin hanenin devletten sosyal yardım almak zorunda kalmasının sorumlusu yerel yönetimler midir? Açlık ve yoksulluk sınırının altında kimse yoksa AKP'li belediye başkan adayı kimlere sosyal yardım yapacağını vadediyor?” sorularını sordu.

Eskişehirliler seçim öncesi gelip giden, vaatleri verip te tutmayanları çok gördüğünden gelip geçenlere değil, geçmişte kendilerine hizmet edenlere güvenerek geleceğe inandığını söyleyen Süllü, Eskişehirlilerin endişelenmemesi gerektiğini; kimsenin Eskişehir’deki huzur ve güven ortamını bozmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Odunpazarı’nda zabıtalar broşür dağıtıyor!




Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Politika Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar