29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

CHP’li Kazın Kurt Hem Belediyeyi Hem Liseli Öğrencileri Siyasete Alet Etti

CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı belediyesinin Eskişehirlileri belediye imkanları ile Anıtkabir ziyareti adı altında CHP Genel Kuruluna taşıdğı gibi belediye kaynaklarını CHP siyasetine alet etmeye devam ediyor. 

Odunpazarı Belediyesi meclis salonunda liseli öğrencilere seslenen Kazım Kurt ve CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Recep Cengiz liseli öğrencilere siyasi telkinlerde bulunarak seçim ile ilgili mesajlar verdiler. 

Odunpazarı Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadeler paylaşıldı:

Başkan Kurt Halkçı Liselilerle buluştu

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Halkçı Liseliler ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen buluşmada, Başkan Kurt gençlere Odunpazarı’nda yaptıkları çalışmaları anlattı. Liseliler ise Başkan Kurt’a gerçekleştirdikleri çalışmalar için teşekkür etti.

Kısa adı “Halk Lis” olan Halkçı Liseliler, ‘Halkçı Liseliler Çalıştayı’ için Eskişehir’de bir araya geldi. Eskişehir’e gelen liseliler, ayağının tozu ile Odunpazarı Belediyesini ziyaret ederek Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile buluştu. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarete, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Recep Cengiz, 44 ilin Halk Lis il başkanı ve Halk Lis’in eski genel başkanları katıldı. Gençlere ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Kurt, gerçekleşecek olan Halk Lis Genel Kurulunda seçilecek olan yönetime başarılar diledi. Halk Lis çalışmalarını ilgiyle takip ettiğini belirten Başkan Kurt, “Hem geleceğin kadrolarını oluşturmak açısından hem de bugünün gençlerine ulaşma açısından doğru çalışma, doğru bir hamle. Biz de kendimizi elimizden gelen desteği yapmakla yükümlü sayıyoruz” dedi.

“BU SEÇİMDE Z KUŞAĞI BELİRLEYİCİ OLACAK!” 

Eskişehir ve Odunpazarı ile ilgili gençlere bilgi veren Başkan Kurt, Eskişehir’in Anadolu'nun ortasında yıllardır sosyal demokrat belediyeciliğin uygulandığı bir kent olduğunu vurguladı. Eskişehir’in bir öğrenci kenti oluğuna dikkat çeken Başkan Kurt,  Eskişehir'de 100 bine yakın üniversite öğrencisi olduğunu söyledi. “Tercihleriniz sırasında bunu dikkate alırsanız Eskişehir'de çok rahat edersiniz. Burada öğrencilik yapmak halkın içinde yaşamak anlamında çok önemli ve ekonomik olarak İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e göre daha ucuz. Eskişehir’de bu illere göre belki de üçte bir fiyatına eğitim hayatınızı tamamlama şansınız olur. Belediyelerimizin yaptığı sosyal çalışmalarla da kültürel ve sanatsal açıdan çok rahat bir dönem yaşarsınız. Türkiye siyasetine de ciddi katkılar sunarsınız, diye düşünüyorum. Onun için tercih yapacak arkadaşların önce Eskişehir'i düşünmelerini isterim” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Biz Halkçı Liseleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanı ve gerçekten gelecekteki kadroları olarak görmek istiyoruz, değerlendirmek istiyoruz. Siyaset, önemli bir olay ama ne yazık ki Türkiye'de örgüt deyince siyaset deyince kötü bir anlayış yerleştirmeye çalıştılar. Siyaset vazgeçmeyenlerin işidir. Siyaset yapmak isteyenlerin ilk önce çantasına koyacağı düşünce budur. Vazgeçtiğiniz anda siyasetten kaybolursunuz. Kimse sizi arayıp bulmaz, mücadele işidir. Ama ülkenin kalkınması, kurtuluşu ve refahı için de herkesin siyaset yapması gerekir. Cumhuriyet Halk Partisi bu nedenle 100 yıllık bir parti olarak siyasetten vazgeçmeyenler partisi. Biz itildik, kakıldık, horlandık; her türlü baskıya, her türlü zulme rağmen düşüncemizi savunduk. Şunu düşünmenizi isterim; Cumhuriyet Halk Partisi 1950 den beri iktidar değil, ama Cumhuriyet Halk Partisi 1950’den beri Türkiye'nin rejimini ayakta tutan parti. Eğer, Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı bu sağcı kafalar şimdiye kadar 50 kere şeriatı getirirdi, faşist düzeni yerleştirirdiler. Biz her sefer buraya demokratik muhalefetle tavır koyduk. Şuna dikkatinizi çekmek isterim. Son 10 yıl yani Kemal Kılıçdaroğlu'nun döneminde Cumhuriyet Halk Partililer, sokak taşkınlarına, kavgalarına karışmadan demokratik direnme yolunu sonuna karar kullandı. Ve bu sayede bugün millet ittifakı oluştu. Eğer biz taşkınlık yapsaydık çok kolay, belki o günü kurtaracak sonuçlar alabilirdik ama bugün %30'luk bir partinin %55- 60 ile cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak noktaya gelmesini sağlama şansımız yoktu. Dolayısıyla bu başarılı bir senaryonun son aşamasında yani şu son 3-4 ayda örgütlü gençlere ihtiyacımız var. Siz de bugün yeni örgütlenmeyi belirleyeceksiniz herhalde, o arkadaşlara çok büyükdüşüyor. Genç kuşağın üniversiteli kuşağın 18 yaşından itibaren z kuşağı dediğimiz kuşağın bu seçimde belirleyici olacağını düşünüyorum. Onun için de sizin güzel düşüncelerinizi yansıtmanız, bize yarar getirecek bize büyük katkılar sağlayacak. Bunu da yapacağınıza inanıyorum.”

GENÇLERDEN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR

Halk Lis il başkanlarının sorularını cevaplayan Başkan Kurt, Odunpazarı’nda gençler için yaptıkları çalışmaların yanı sıra sosyal yardımlar ve turizm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Odunpazarı Belediyesi’nin Türkiye’de sosyal demokrat belediyecilik deyince akla ilk gelen belediyelerden olduğunu belirten gençler, Odunpazarı’nda gerçekleştirdiği çalışmalar ve konuk severliği için Başkan Kurt’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Kurt’a teşekkür plaketi takdim eden Halkçı Liseliler, ardından da Başkan Kurt’a Halk Lis rozeti taktı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Politika Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar