28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Akşener: Başörtüsüyle ilgili yasal düzenlemeye ihtiyaç yok

Başörtüsü düzenlemesiyle ilgili konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Halihazırda yürürlükte olan mevzuat da bunun için yeterlidir. Ne yasal ne de anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düne kadar ahkam kesenler şimdi yan çiziyor. Anayasal teklifimizle ilgili ziyareti kabul etmediler, işte bunlar bu kadar dürüst. Başörütüsü ve aile konusunda ipe un serilmesini ne millet ne kadınlarımız affeder. 400'ün altında bir Meclis aritmetiği oluşursa millete gideriz." diyerek muhalefete tepki gösterdi.

"Yürürlükte olan mevzuat bunun için yeterli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de gündemine başörtüsüne anayasal güvenceyi aldı.

Akşener, AK Parti'nin başörtüsünü anayasal güvence kapsamına almak için sunduğu teklifle ilgili, halihazırda yürürlükte olan mevzuatın bunun için yeterli olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili sözlerine devam eden İyi Parti Lideri, başörtüsüyle ilgili herhangi bir yasal ya da anayasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığını belirtti.

Daha önce bu değişikliğin neden yapılmadığını soran Akşener, "Anayasada değişiklik lazımsa 20 yıldır neredeydiniz? 2010'daki referandumda bu değişikliği neden yapmadınız?" dedi.

Akşener'in başörtüsü düzenlemesiyle ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Bu arkadaşların nazarında siyaset pasta, başörtüsü ise dilimden başka bir şey değil. Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır. İnancı doğrultusunda hür bir şekilde yaşamak, evrensel olarak bireyin hakkıdır. Halihazırda yürürlükte olan mevzuat da bunun için yeterlidir. Ne yasal ne de anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Politika Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar