28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

GÜNAY’DAN DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ’NE İLİŞKİN AÇIKLAMA

‘’TÜRK KADINI TOPLUMSAL YAŞAMIN HER ALANINDA YER EDİNMİŞTİR’’

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne ilişkin açıklamada bulundu. Prof. Dr. Günay açıklamasında, "Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’ tanınmasının yıl dönümünde tüm kadınlarımızın demokratik hakkını aldığı bu özel günü kutluyor, kadınlarımıza yaşamın her alanında ortaya koydukları emekleri ve fedakârlıkları için bir kadın olarak teşekkür ediyorum. 

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, tüm dünyada kadınların daha eşit şartlar altında yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Bundan tam 88 yıl önce; 5 Aralık 1934’te Anayasamızda ve Seçim Kanununda yapılan değişikliklerle Türk kadını milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur.

Türk kadınları toplumsal yaşamın her alanında yer edinmeyi başarmış, mücadele vererek diğer haklarına da sahip çıkmıştır. İtalya’da 1945, Fransa’da 1944, Belçika’da 1960, İsviçre’de 1971 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle Türkiye ve Türk kadınları diğer medeniyetlere de öncü olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü biz Kadınlara vermiş olduğu değerden dolayı minnetle yad ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

TÜRKİYE YÜZYILINDA KADINLARIN YENİLİKÇİ VE DEĞİŞTİRİCİ GÜCÜ

Prof. Dr. Günay, ‘’Kadınların yıllardır siyaset içinde vermiş olduğu mücadele ise bu haklarını elde etmelerine rağmen çok yorucu ve yıpratıcı bir şekilde devam etmektedir. Erkek hegemonyası altında siyaseti ilerletmek isteyenler bilmelidirler ki 88 yıl önce atılan adımların üzerine ek olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlarımıza verdiği değer ve siyasette açtığı alanlar ortadadır. Türkiye Yüzyılı inşa edilirken bir toplumun, bir milletin, bir ailenin en önemli yapı taşı olan kadınlarımızı dışlamak asla kabul edilemeyecek bir davranıştır. Kadının yenilikçi ve değiştirici gücü ülkemizin her alanında ve siyasetin her kademesinde birincil görevlerde yer alacak değere sahiptir.

Türkiye Yüzyılında bugüne kadar yer alan kadınlarımızı ve bundan sonra yer alacak kadınlarımızın siyasal yaşama katılması açısından köklü dönüşümü temsil eden Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 88. yıldönümünü kutluyor, tüm kadınlarımızı sevgiyle kucaklıyorum.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Politika Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar