29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir CHP Teşkilatında Sular Durulmuyor

CHP’de ‘’Kılıçdaroğlu gönüllüleri krizi’’ varlığını sürdürürken şimdi de Odunpazarı İlçe Kadın Kolları’nda yönetim krizi çıktı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Sultan Çimen görevinden istifa etti. İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na Gülbahar Çeker’in getirilmesi İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü arasında gerilim yarattı. İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu’nun 6 üyesi aynı gün istifa edince yönetim kurulu düştü. Gülbahar Çeker hakkında ‘’Disiplin Kurulu’na verilmesi’’ istemiyle şikayette bulunuldu.

CHP Eskişehir örgütünde kriz üzerine kriz yaşanıyor. ‘’Evrakta sahtecilik yaptığı’’ gerekçesiyle toplam 2 yıl 6 ay hapis cezası alan Ali Şahin’in ‘’Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Eskişehir İl Koordinatörü’’ olarak görevlendirilmesini yarattığı tepkiler büyüyerek sürüyor. İl Başkanı Recep Taşel’in görevlendirmeyi kabullenmesi ve Ali Şahin’le birlikte ilçe gezilerine gitmesi partideki tepkilerin büyümesine neden oluyor.

Partiden ihraç edilmek üzere iken istifa eden Ali Şahin’in İl Başkanı Recep Taşel tarafından benimsenmesine tepki gösteren partililer ‘’Recep Taşel, Ali Şahin’in yaptığı evrakta sahtecilik olayını ve mahkeme kararlarını çok iyi biliyor. Hazırlanan dosyayı incelediği halde şimdi olaylardan habersizmiş gibi Ali Şahin’le birlikte çalışma yürütüyor. Daha önce ‘gönüllüler bizim dışımızda’ derken şimdi Ali Şahin’i kendi kullandığı parti aracına alıp ilçeye gidiyor. Ali Şahin gibi birisini hangi sıfatla yanında gezdiriyor. Yapabiliyorsa bir de partiye üye yapsın bari. Recep Taşel’in bu yaklaşımları partiye büyük zarar veriyor’’ diyorlar.

CHP’de ‘’Kılıçdaroğlu gönüllüleri krizi’’ devam ederken şimdi de Odunpazarı İlçe Kadın Kolları’nda kriz ortaya çıktı.
İlçe Kadın Kolları Başkanı Sultan Özçimen görevinden istifa etti. Yerine gelecek ismin belirlenmesi konusunda Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü arasında gerginlik yaşandı. Rahmi Çınar ve Fikriye Söğütlü arasında sert tartışmalar yaşanırken Rahmi Çınar’ın ‘’başkan olmasını istemiyorum’’ dediği Gülbahar Çeker Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanlığına getirildi.

Alınana kararın fotoğrafının çekilmesi ve parti dışına servis edilmesi Odunpazarı İlçe kadın Kolları yöneticilerinin tepkisine neden oldu. İlçe Kadın Kolları yönetim kurulu üyelerinden 6 kişi aynı gün istifa etti. Bu gelişmeyle birlikte ilçe kadın kolları yönetimi düşmüş oldu.

İlçe Kadın Kolları Başkanı olduktan bir gün sonra yönetimiyle birlikte düşen Gülbahar Çeker hakkında ‘’disiplin kuruluna verilmesi’’ istemiyle şikayette bulunuldu.

Bu gelişmeler karşısında İl Başkanı Recep Taşel’in nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.

istikbalgazetesi

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Politika Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar