26 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Kendi İşçisine 5200 TL Veren Başkanın Asgari Ücret Tepkisi

Asgari ücrete yapılan ara zam ile asgari ücret net olarak 5 bin 500 lira oldu. İş çevreleri tarafından olumlu olarak destek bulan yeni asgari ücret kararı ise her konu üzerinden algı yapmayı alışkanlık haline getiren çevrelerce yine algı meselesi haline getirildi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt sosyal medya hesabı üzerinden asgari ücretle ilgili bir paylaşım yaparak az olduğu konusunda eleştiri yaptı. Kazım Kurt yaptığı paylaşımda "Asgari Ücret 5.500 lira olarak açıklandı, milyonlarca vatandaşımız açlığa terk edildiF Bu yüksek enflasyon döneinde herşeyin fişatı uçup giderken, asgari ücretin açlık sınırı altında kalması kabul edilemez! Buzulümdür, emek hırsızlığıdır. Bu düzen değişecek!" yorumunu yaptı. 

Kazım Kurt'un paylaşımını alıntıyarak bu yoruma yanıt veren AK Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz ise "Sendikayla; sözleşmede olmasına rağmen %8’lik maaş farkını vermediğinden dolayı mahkemelik olan, şuan yemek yol dahil işçiye 5.200 TL maaş veren Belediye Başkanı asgari ücret ile ilgili duygu kasıyor..!" paylaşımını yaptı.

Kendi çalışanına yol yemek dahil 5 bin 200 lira ile yaşamayı layık gören Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'ın algı girişimini elinde patlatan durum ise sosyal medyada "Madem 5 bin 500 lira az başkan çalışanların ücretini 7 bin lira yapsın da samimiyeti anlaşılsın" şeklinde yorumlandı. 

Kazım Kurt'un bu eylem ve söylem farklılığının ilk örneklerinden de değil. Odunpazarı Belediyesinin her fırsatta Kadına şiddete karşı söylem ve etkinlikleri gündeme gelirken eski dönem Kırmızıtoprak Mahallesi kadın muhtarını darp ettiği mahkeme kararları ile iki kez sabit olan Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'u hala tüm eleştiri ve tepkilere rağmen elediye de çalıştırmaya devam ediyor. 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Politika Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar