28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

KKTC e-Devlet Kapısı ve Veri Merkezi Açılışı Gerçekleştirildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin e-Devlet altyapısının dizayn edildiği ve örnek dijital dönüşüm projelerinin başında gelen KKTC e-Devlet kapısı ve veri merkezi açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, T.C. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok’un katılımı ile gerçekleştirildi.

KKTC’nin dijital dönüşümü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Dijital Dönüşüm Ofisi’nin destekleri ile kamu kurumlarının hizmetlerinin verimliliğini ve kalitesini artırmak, dijital dönüşüm ekosisteminin hayata geçiş sürecini kolaylaştırmak amacıyla 2015 yılında Kamu Sertifikasyon Merkezi ve e-kimlik uygulamasının canlıya alınması ile başlamıştı.

Bugün gelinen noktada ise e-devlet kapısı ile dijitalleşme sayesinde kamuda etkin ve verimli kaynak yönetimi elde edilmesi hedefiyle, KTTC Veri Merkezi projesi ile de kamu kurum/kuruluşlarının bilgi teknolojileri hizmet sunum altyapı ihtiyaçlarının 7/24 kesintisiz, güvenli ve etkin bir şekilde karşılanması sağlanıyor. Baştan sona bir devletin dijital dönüşümünün gerçekleştirildiği KKTC e-Devlet Programı kapsamında; Kamu Sertifikasyon Merkezi, e-Kimlik, e-Yazışma, e-Nüfus, Mekansal Adres Kayıt Sistemi, e-Sigorta, e-Gümrük, e-Tüzel, Kamu Yönetim Sistemi, e-Devlet Kapısı, e-MEB, e-Sağlık ve Veri Merkezi projeleri hayata geçirildi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Bilim-Teknoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar