29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

AFAD 5 Bin Metrekareyi Dolduran Yarışması ile TEKNOFEST 2022’de

2019’dan beri ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasının’ (İYT) yürütücüsü olan AFAD, TEKNOFEST 2022 yarışmalarındaki yerini 4.800 metrekarelik alanda aldı. Rize Çay Meydanı’nda kurulan dev çadırlarda, yarışmaya katılan 481 proje sergileniyor. Katılımcılar Samsun’daki finallere kalmak için mücadele ederken Rizeliler, meydanda kurulan AFAD Mobil Deprem Simülasyon Merkezi’nde deprem anını deneyimliyor. Afet farkındalık bilgilendirmeleri alıyor ve AFAD Arama Kurtarma Köpeği ile tanışıyor. Ziyaretçi ile katılımcılar, dev çadırın içine girdiklerinde ise yürüyüp konuşan AFAD ve AYDES robotları tarafından karşılanıyor.

Teknofest 2022 yarışmaları, geçtiğimiz aylarda farklı illerde başladı. 30 Ağustos’ta Samsun’da başlayacak Teknofest 2022’ye gidecek finalistler ise Karadeniz illerinde belli oluyor. Bu kapsamda, 12-14 Ağustos boyunca Rize’de yapılan ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasında’ (İYT), 481 takım projelerini halka sunuyor. Katılımcılar, AFAD yürütücülüğündeki yarışmada, Samsun’a gidebilmek için jüriyi ikna etmeye çalışıyor. Takımlar ter dökerken Rizeliler festivalin yarışma kısmının tadını çıkarıyor. Kentliler, AFAD’ın oluşturduğu alanlarda deneyimleyerek öğreniyor ve afet farkındalığını eğlenceli şekilde kazanma fırsatı yakalıyor.

Mobil Simülasyon Merkezleri ile Yaşayarak Öğrenme İmkânı

AFAD, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde, yarışmaları ve etkinlikleri ile yine iz bırakıyor. Yarışma yürütücüsü olarak festivale katkı veren AFAD, yarışmaları ve stant alanıyla festivali zenginleştiriyor. Vatandaşlar tarafından Deprem TIR’ı olarak bilinen AFAD Mobil Deprem Simülasyon Merkezi, Rize meydanında yer alıyor. Ziyaretçiler, bu merkezde deprem anını gerçeğe en yakın şekilde deneyimleyerek doğru davranış şekillerini öğrenebiliyor. Çıkışta ise AFAD Afet Eğitmenlerinden, afet farkındalık bilgilendirmesi ve broşürleri alabiliyor.

Arama Kurtarma Köpekleri Ziyaretçileri Bekliyor

Yıllar süren eğitimle yetiştirilen AFAD Arama Kurtarma Köpekleri, TEKNOFEST 2022 kapsamında Rizelilerle buluşuyor. Ziyaretçiler, özel olarak seçilip yetiştirilen AFAD köpeği ile tanışabiliyor, oyunlar oynayabiliyor.

Karşılama Masasında AFAD ve AYDES Robotları Var

Yarışma çadırlarına giren ziyaretçiler, yürüyüp konuşan AFAD ve AYDES robotları tarafından karşılanıyor. Ziyaretçiler, AFAD’ın teknolojik projelerine ilişkin bilgileri robotlardan alabiliyor. Sorularına yanıtlar bulabiliyor.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Bilim-Teknoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar