24 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Bilim iletişimini artırmak için 863 Bilim Söyleşisi gerçekleştirildi!

Bilim iletişimini artırmak için 863 Bilim Söyleşisi gerçekleştirildi!
  • 25 Haziran 2022 Cumartesi
  • 987 kez okundu

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından toplumumuzda bilim farkındalığını artırmak ve bilimsel okuryazarlığı geliştirmek amacıyla düzenlenen ve yaklaşık 300.000 öğrenciye ulaşılan Bilim Söyleşilerinde 15 Mart – 31 Mayıs tarihlerinde 129 üniversiteden 531 bilim insanının katılımıyla 72 ilde 92 ilkokul, 340 ortaokul, 372 lise, 58 bilim ve sanat merkezi ve 1 gençlik merkezi olmak üzere toplam 863 Bilim Söyleşileri etkinliği gerçekleştirildi.

2014 yılında başlatılan Bilim Söyleşileri, alanında uzman bilim insanlarını; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle bir araya getiren, yaklaşık 1 - 1,5 saatlik sunum ve soru-cevap bölümlerinden oluşan etkinliklerdir. Bilim Söyleşilerinde konuşmacılar, dinleyicilere basit bilimsel olguları fark etmelerini sağlamak, merak duygularını, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini tetiklemek hedeflenir.

Detaylı bilgi için: https://bilimsoylesileri.tubitak.gov.tr

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Bilim-Teknoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar