29 Nisan 2024 Pazartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Banka Mevduatıyla Yeni Ev Sahibi Olmak Mümkün

Banka Mevduatıyla Yeni Ev Sahibi Olmak Mümkün
  • 10 Nisan 2024 Çarşamba
  • 7064 kez okundu

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'ye çıkarmasının ardından yatırımcılar mevduatlarını bankalarda değerlendirmeye devam ediyor.

Yatırımcıların psikolojik olarak bankalara yöneldiğini ve konut almaktan uzaklaştığını belirten Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, bankada parası olanların mevduat gelirlerini gayrimenkule yatırmaları çağrısında bulundu.

7 milyonluk bir mevduatın aylık getirisinin 350 bin TL. civarında olduğunu kaydeden Öncü, “Bu faizden elde edilen gelir 18 ay boyunca gayrimenkule yatırıldığı zaman vatandaş ana parasına dokunmadan yeni bir eve kavuşur. Üstelik bugün 7 milyon TL.'ye aldığı evin fiyatı bir buçuk yıl sonra neredeyse iki katına çıkar ve 14 milyon TL. olur. Yatırımcı ana parasıyla birlikte 3 katı bir kazanç sağlamış olur. Oysa bankada değerlendireceği para en fazla 2 katı gelir elde edebilir” diye konuştu

MEVDUAT GELİRİNİ GAYRİMENKUL İLE SİGORTALAYIN

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen insanlarda 'faizler düşerse ne olacak?' sorusunun akla geldiğini de vurgulayan Barış Öncü, “Faiz düşerse bankalardan alacakları kar oranı da düşecek. ELde ettikleri faiz gelirini gayrimenkule yatırırlarsa evin fiyatı sürekli artmaya devam edecek. Mevduat gelirini gayrimenkul ile sigortalamış olacaklar. Biz de Sirius Florida projemizde yüzde 10 peşin olmak üzere bu ödeme sistemiyle yeni yatırımcıları bekliyoruz. Pandemi sürecinden bu yana bazı ürünlerde yüzde 3 bine varan artışlar odu. Enflasyon arttığı sürece inşaat malzemesi, arsa fiyatları da yükselmeye devam edecek. Bu nedenle konut almak isteyenlerin zamana karşı avantaj sağlamaları için satın alma konusunda acele etmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YENİ KONUT İÇİN YENİ ARSA ÜRETİLMELİ

Müteahhitlerin uygun fiyatlı arsa bulamadıkları için sorun yaşadıklarını söyleyen Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, hem devlet hem de yerel yönetimlerin yeni arsa üretimi konusunda bir an önce harekete geçmeleri gerektiğini vurguladı.

Barış Öncü şöyle devam etti: “İzmir'de merkezde büyük metrekareli arsa bulmakta zorlanıyoruz. Metrekareler büyüdükçe fiyatlar da çok artıyor. İnşaat sektörü olarak en büyük sorunlarımızın başında arsa geliyor. Kent merkezinde, artık tarla ve orman olma vasfını kaybetmiş ve kamuya ait binlerce dönüm arazi bulunuyor. Bunların alt ve üst ölçekli planlamaları yapılmalı ve vatandaşın lehine imara açılmalı. Alt ve orta gelir grubunun ev sahibi olabilmeleri için öncelik onlara verilmeli. Verimli topraklar ve ovalara konut yapılacağına bu alanlar değerlendirilmeli. Bu konuda alt yapı hizmetlerinin kolay kurulabileceği ve otoyola yakın noktalar tespit edilmeli. Deprem gerçeğini de unutmadan kentsel dönüşüme de aciliyet verilmeli. Gerekli kredi ve destekler sağlanarak bina bazında değil ada bazında planlama yapılmalı. Göreve başlayan tüm belediye başkanlarını tebrik ediyorum. Gerekli planlama, imar ve altyapı çalışmaları için harekete geçme çağrısında bulunuyorum. Bizler müteahhitler dernekleri ve federasyonları olarak tüm desteği vermeye de hazırız”



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar