29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Yardım Ve Yolcu Trenleri Deprem Bölgesine Ulaşıyor

Yardım Ve Yolcu Trenleri Deprem Bölgesine Ulaşıyor
  • 8 Şubat 2023 Çarşamba
  • 1247 kez okundu

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın başkanlığında, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve on ilimizi etkileyen deprem felaketi değerlendirildi.

Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara, demiryolcu ve ailelerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, bu felaketlerde en önemli ihtiyaçlardan birisinin sağlıklı ve hızlı ulaşım hizmeti olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“Ülkemizi derin bir yasa boğan bu felaketin yaralarının sarılmasında en önemli hizmetlerden birisi ulaştırma hizmetidir. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın kurtarılması için yardım ekip ve ekipmanlarının ulaştırılması, vatandaşlarımızın ve yardım ekiplerinin yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması hayati önem taşımaktadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonunda, TCDD Genel Müdürlüğü ve TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü ile birlikte demiryollarımızı depremin yol açtığı yaraların sarılması için seferber ettik.”

Yük ve yolcu taşımalarında AFAD Başkanlığının talepleri doğrultusunda yol çizildiğini söyleyen Genel Müdür Yalçın şöyle devam etti, “Maalesef bazı yollarımız deprem nedeniyle hasar gördü ve buralardan tren işletemiyoruz. Öncelikle mevcut tarifeli trenlerimizi açık olan güzergahlardan geçirerek deprem bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşlarımızı diğer şehirlerimize taşıyoruz. İlk etapta Malatya ile Sivas Ankara arasında Sivas aktarmalı olarak yolcu taşımaya başladık, Mersin, İskenderun, Adana ve Osmaniye arasında da günde 10 sefer tren işletiyoruz. İnşallah peyderpey diğer güzergâhlarda da tren işletmeye başlayacağız ”dedi.

Genel Müdür Yalçın “ Depremin ilk gecesinden itibaren yolcu vagonlarını Adana- Mersin-İskenderun - Osmaniye- Malatya- Elazığ’ da bir araya getirerek iklimlendirdik ve vatandaşlarımızın barınması için açtık diye ifade etti.

Demiryolcu ailesi olarak depremzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamak üzere yardım kampanyası düzenlendiğini söyleyen TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın,  “Ülke olarak büyük bir afet yaşıyoruz, zor günlerden geçiyoruz, bu zorlukların üstesinden millet olarak dayanışma içerisinde geleceğiz. Bizler ilk günden beri üzerimize düşeni yerine getiriyoruz, koordine içerisinde daha fazlasını yapmalıyız. Özellikle deprem bölgesinde yaşayan bazı arkadaşlarımız depremin ilk gününden beri durmadan dinlenmeden görev yapıyorlar, Adana ve Malatya Bölge Müdürlerimizin nezdinde ekibime teşekkür ediyorum.” dedi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar