20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

BİRÇOK İLKİN GERÇEKLEŞTİĞİ PROJE: ERCIYES (C-130)

Hava Kuvvetleri Komutanlığımız envanterinde harekât ve lojistik görevlerde etkin olarak kullanılmaya devam eden 13 adet E ve 6 adet B olmak üzere toplam 19 adet C- 130 uçağın aviyonik modernizasyonu kapsamında 11. uçağın kabulü tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir: “Erciyes Projesi kapsamında birçok ilki gerçekleştirerek Komutanlığımız envanterinde yer alan C-130 uçaklarımıza yeni kabiliyetler kazandırıp modernize ederek havadaki gücümüze güç katıyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen Erciyes Projesi kapsamında on birinci C-130 uçağı modernize edilerek Hava Kuvvetleri  Komutanlığına teslim edildi.

Proje kapsamında 23 sisteme ait 118 cihazdan oluşan Aviyonik Sistem Entegrasyonu, Seyrüsefer Subayının görevini üstlenen Uçuş Yönetim Sistemi (FMS) entegrasyonu, Link-16 entegrasyonu ve Yer Görev Planlama Birimi geliştirilmesi faaliyetleri Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından yürütülüyor.

SSB ve Hv.K.K.lığı temsilcileri ve Panel Uzmanlarının katılımı ile toplamda 7 panelde gerçekleşen Sertifikasyon Kurulu’nda 1056 adet sertifikasyon gereksinimi ile 1059 adet kalifikasyon gereksinimi incelenerek uluslararası standartlara (FAR-25) uyum sağlanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Erciyes Projesi kapsamında birçok ilki gerçekleştirerek Komutanlığımız envanterinde yer alan C-130 uçaklarımıza yeni kabiliyetler kazandırıp modernize ediyor, uçaklarımızı uluslararası seyrüsefer ihtiyaçlarına uyumlu, yüksek harekât etkinliğine sahip çok amaçlı görev bilgisayarı ve yer görev planlama sistemi bulunan, gece görüş uyumlu gösterge ve aydınlatma sistemleriyle donatılmış olarak Komutanlığımıza teslim

ediyoruz. Türk savunma sanayii olarak havadaki gücümüze güç katmaya devam edeceğiz.”

Proje kapsamında yaşanan ilkler;

İlk Milli Sertifikasyon Kurulu ve Sertifikasyon-Kalifikasyon Panelleri

  • İlk DO-178B sertifikalı Milli Yazılım (OFP)
  • İlk Milli Uçuş Yönetim Yazılımı (FMS)
  • İlk RNP-1, RVSM, CAT-II ILS, RNAV GPS Approach Uygulamaları
  • İlk Birlikte Çalışabilirlik Kapsamında Link-16 Entegrasyonu
  • İlk Türk Hv.K.K.lığı Özel Teknik Kitap (ERC-TO Seti)
  • İlk Üretim Organizasyonu Yeterlilik Onayı (ÜrOYO)
  • İlk Tasarım Organizasyonu Yeterlilik Onayı (TOYO)
  • İlk Tamamlayıcı Tip Tasarım Onay Belgesi
  • İlk Uçuşa Elverişlilik Sertifikası

On  birinci  uçağı  takiben  kalan  uçakların  da  2023  ve  2024  yıllarında  modernizasyon faaliyetlerinin tamamlanarak Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar