24 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Asya Pasifik Ülkeleri Demiryolu İdarecileri Kırgızistan’da Bir Araya Geldi

Asya Pasifik ülkelerinde demir yolu taşımacılığı ve uluslararası çok modlu rota konusu Kırgızistan’da düzenlenen bir toplantı ile ele alındı.

Asya Pasifik ülkelerini oluşturan demir yolu idarelerinin toplantısı Kırgızistan’ın Çolpon-Ata şehrinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Türkiye demir yolu idarelerinin başkanları ve temsilcileri ile Azerbaycan lojistik firması katıldı.

Toplantıya Türkiye adına konuşmacı olarak katılan TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük: ‘Güneydoğu Asya ve Çin’den başlayarak Kazakistan, Hazar Denizi, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye ve diğer Avrupa ülkeleri ile yapılacak taşımalar için kurulan Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Güzergahı Birliğinin üyesi olarak Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı ve Demir İpekyolu olarak adlandırılan Orta Koridor’un daha etkin ve verimli bir şekilde dünya ticaretine katkı sağlaması için gerek Hükümetimiz gerekse demiryolu idarelerimiz büyük bir çaba içerisinde bulunmaktadır. 2020 yılında 12 milyar ton olan dünya ticaretinin, 2030 yılında 25 milyar, 2050 yılında ise 95 milyar tona ulaşması beklendiği dikkate alındığında bu ticaretin sağlıklı, ekonomik, güvenli, hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ancak uygun ulaşım sistemlerinin kurulmasıyla mümkün olacaktır.’dedi.

Pezük, bu amaçla kurulan Orta Koridor’daki taşımaların sürdürülebilir bir şekilde artışının sağlanabilmesi için toplantının büyük önem arz ettiğini, ülkemizin  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere sektörün ilgili kuruluşları,  BTK Demiryolu Hattı ve Orta Koridor’un daha etkin ve verimli hale gelmesi yönünde büyük bir çaba içerisinde olduğunu söyledi.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Pezük: ‘Asya Pasifik ülkeleri-Çin-Kırgızistan-Özbekistan-Türkmenistan-Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye-Avrupa çok modlu rotasının daha da geliştirilmesi için bölge ülke demiryolu idareleri ile Kırgızistan’ da bir araya geldik. Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Azerbaycan demir yolu idareleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Asya-Avrupa arasında demiryolu-karayolu çok modlu rotasının daha da geliştirilmesine yönelik alınacak tedbirleri kapsayan bir protokol imzaladık. Dünyanın farklı coğrafyalarında lojistik operasyonlarını başarılı bir şekilde yürütüyoruz.’ diye konuştu.

Pezük ayrıca ‘Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın ilgili birimleri ile 2053 lojistik master planındaki yük taşıma hedeflerini yakalamak ve ülkemizi lojistik üs yapmak için hep birlikte çalışıyoruz.’ dedi.

Kırgızistan Demiryolları Kurumu Başkanı Azamat Sakiyev ise yaptığı konuşmada, Asya-Pasifik ülkelerinde kargo taşımacılığının kapsamını genişletecek etkinliğin önemine vurgu yaptı.

Sakiyev, yıllık toplantılarının, demir yolu idareleri, lojistik şirketleri ve diğer rota katılımcıları arasındaki etkileşimi güçlendirmeye yönelik mevcut sorunları çözmek için hali hazırda etkili bir platform olarak hizmet ettiğini gösterdiğini kaydetti.

Katılımcılar, Asya Pasifik ülkelerinde kara yolu ve demir yolu taşımacılığını öngören uluslararası çok modlu rota üzerindeki projenin uygulama sonuçlarını masaya yatırdı.

Etkinlik sonucunda, "Asya Pasifik ülkeleri-Çin-Kırgızistan-Özbekistan-Türkmenistan-Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye-Avrupa" çok modlu rotasının daha da geliştirilmesine yönelik önlemleri yansıtan bir protokol imzalandı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar