18 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

İsmail Demir’den heyecanlandıran açıklama: Görünmez olacak

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, A Haber'de savunma sanayi projeleri hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

ürkiye'nin yerli ve milli 5. nesli savaş uçağı olan MMU hakkında da önemli bilgiler paylaştı. Projeyi baştan sona inceliklerini belirten Demir, "5. nesil uçak yapıyoruz. Bunun çok iddialı bir proje olduğunu söylüyorum. Beşinci nesil uçak derken ne kastediyorum? F-35 bize gelseydi boyası söküldüğünde elleyemiyorsunuz. Ellemenize müdahale etmiyorlar. Bu uçağın malzemesi, boyası ve şekli itibarıyla radar görünmezliği konusunda belli bir aşama kaydedecek." ifadelerini kullandı.

MMU'nun kokpitinin de çok özel olacağını söyleyen Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Kendi görünmezlik unsurları var. Motorumuz şu anda F-16 benzeri olacak. Ama motor tasarım çalışmalarımız başladı. Devam ediyor. Uçağımızda çok sayıda elektronik unsur var. Bütün yerli unsurların entegrasyonu yapılabilecek.

Uçan bir bilgisayar gibi düşünün ve tamamen sizin kontrolünüzde olacak. Bu çok önemli bir unsur. Üzerine olabildiğince yerli unsurlar koyuyoruz. Radar görünmezliği olacak."

GÖREVİMİZ F-16 MODERNİZASYONUNU EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAK

"Yeni F-16'lara ihtiyacımız var" diyen Demir, "Umarız olumlu sonuçlanır. Görevimiz F-16 modernizasyonunu en iyi şekilde yapmak. Bizim doğrultumuz belli. Biz bu işi yapacağız. İyi niyet beyanları gerçekleşirse ne ala... Türkiye bunu yapabilir hiçbir tereddüt yok. Bizim için hatta daha da öne çıkacak unsurlar arasında yer alır" açıklamasında bulundu.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar