28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Kripto parada mağdur olmamak için 5 tavsiye

Kripto parada mağdur olmamak için 5 tavsiye
  • 30 Haziran 2022 Perşembe
  • 970 kez okundu

Kripto paralara yatırım yapmak, doğası gereği spekülatif bir girişimdir. Bazı kripto para tüccarlarının başarılı yatırımları sayesinde milyoner oldukları inkar edilemez. Aynı zamanda kriptoya yatırım yaparak zengin olmaya çalışırken önemli meblağları kaybeden çok sayıda insan var. Çok büyük riskleri üstlenmeye istekli bir yatırımcıysanız, en azından riski en aza indirecek bazı stratejiler uygulayabilirsiniz.

Kripto Varlıklar Eğitim ve Danışmanlık Platformu Lexcio kurucu ortağı Abide Gülel, kripto para yatırımında mağdur olmamak için önemli tavsiyelerde bulundu:

HEMEN ZENGİN OLMA HAYALİNE KAPILMAYIN 

‘Paramın 100 katını kazanacağım ve zengin olacağım’ düşüncesiyle bu alana yatırım yapmayın. Bunun yerine, kripto para birimlerine yatırım yapmayı, insanların zaman içinde enflasyonu yenmesine yardımcı olabilecek finansal bağımsızlığa giden başka bir yol olarak görmelisiniz. Kripto para birimleri, uzun vadeli kişisel servet oluşturmak için bir araç olabilir.

TASARRUFLARINIZIN TAMAMINI KRİPTOYA YATIRMAYIN 

Kripto para birimlerine yalnızca kaybetmeyi göze aldığınız miktarda para koyun. Örneğin portföyünüzün yüzde 5'inin Bitcoin veya diğer madeni paralar gibi yüksek riskli bir varlığa sahip olması güvenli bir temel kuraldır. Ancak bazı yatırımcılar için kriptoya daha fazla yatırım yapmak mantıklı olabilir.

KÜÇÜK KÜKÜK ALIN, DÜŞÜŞTE SATIŞ YAPMAYIN

Tek seferde hepsini satın almak yerine, sürekli küçük miktarlarda para koyarak kripto satın alın. Bu, fiyat oynaklığının bir kısmıyla mücadeleye yardımcı olur. Duygusal kararlar vermeyin, düşüşte satış yapmayın. Fiyatı kesinlikle sık sık her gün kontrol etmeyin. 

VARLIKLARINIZI ÇEŞİTLENDİRİN

Ticaret yapabileceğiniz çok sayıda kripto para birimi var. Uzun vadeli servet inşa etmek istiyorsanız, kalıcı güce sahip kriptolara yatırım yapmanız gerek. Tüm portföyünüzü tek bir kripto üzerinde riske atarsanız, riskiniz katlanarak artar. 

GENÇ YATIRIMCILAR İÇİN DAHA UYGUN

Kripto para, arkasındaki teknolojiye gerçekten inanan, gelecekte daha yaygın olarak benimseneceğini düşünen ve beklemek için 20-30 yıl zamanları olan genç yatırımcılar içindir. Gelecek yıl emekli oluyorsanız eğer, tüm paranızı kriptoya yatırmak iyi bir fikir değil. 

 

 

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar