28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Gençlere KOSGEB Destekleri Sunumu

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Gençlik Bilişim Festivali Gençlik Destekleri Paneli'nde, KOSGEB’in gençlere yönelik verdiği destekleri ve başarılı girişimcilik örneklerini anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı organizasyonunda düzenlenen “Gençlik Bilişim Festivali başladı. Bakanlık yerleşkesinde düzenlenen festivalin açılışına; Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ile Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe katıldı.

Üç gün sürecek festivalde kamu kurum -  kuruluşları ve teknoloji firmaları stant kurarak faaliyetlerini gençlere tanıtacak. Festival boyunca gençlere yönelik paneller, oyunlar, teknoloji yarışmaları, gibi çeşitli faaliyetler düzenlenecek.

Festivalin ilk gününde “Gençlik Destekleri” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde KOSGEB Başkanı Kurt’un yanı sıra TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Ata Öztürk katıldı.

Panelde konuşan Kurt, 81 ilde 88 müdürlük, 107 temsilcilik ve 17 Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) ile Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşın yanında olduklarını söyledi.

3,9 Milyona Ulaştı

Kurt, 1990-2009 yılları arasında sadece imalat sektörüne destek verdikleri bu kapsamda hedef kitlelerinin 400 bin KOBİ olduğunu belirterek, 2009 yılından itibaren ticaret ve hizmet sektörünü de desteklediklerini ve 2022 yılı itibariyle destek kapsamında 3.9 milyon KOBİ’nin olduğunu ifade etti.

Girişimciye 375 Bin TL

Girişimcilik Desteklerinden bahseden Kurt, “Destek programımıza başvurabilmek için birplanı, birfikriyle beraber başvuruyorsunuz. Bufikri, düşük teknoloji standartlarında da olabilir yüksek teknoloji de olabilir, teknoloji seviyesine göre destek veriyoruz. Geleneksel girişimcilikte 65 bin liraya kadar, ileri girişimcilikte ise 375 bin liraya kadar destek sağlıyoruz.” dedi.

Ar-Ge Projelerine 750 Bin TL

Kurt, Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programına işletme ile veya doğrudan girişimci olarak başvurulabildiğine işaret ederek “Burada biraz daha cesur, yüksek rakamlarımız var. Makine teçhizat ile ilgili 450 bin liraya kadar sizlere destek oluyoruz.  Nitelikli personel giderlerine 200 bin, sınai mülkiyet giderlerine 100 bin, test – analiz ve belgelendirme giderlerine 100 bin ve diğer giderlere 50 bin lira olmak üzere toplamda yüzde 75 destek oranı ile 750 bin liraya kadar destek sağlıyoruz.” Diye konuştu.

TEKMER’lerde Yeni Model

TEKMER programını günün şartlarına uygun olarak revize ettiklerini kaydeden Kurt, “Bu program ön inkübasyonla başlıyor henüz şirket kurmamış oluyorsunuz. Bir masa ve sandalye veriyorlar size oradafikrinizi araştırıyorsunuz. Sonra aynı yapı içerisinde size özel ofis isterseniz tahsis ediliyor. Bu yeni modelde TEKMER işleticisi şirket veya TEKMER işleticisi olan yapı sizi takip ediyor, mentörlük yapıyor ve size bir yol gösteriyor.” dedi.

Kurt, KOSGEB’in verdikleri desteklerle kendi işini kuran girişimcilerin başarı hikâyelerinden örnekleri de gençlerle paylaştı.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar