29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

MÜSİAD’DAN EMEĞE DEĞER KATAN ETKİNLİK

ENGELSİZ FARK ET, ENGELSİZ KEŞFET PROGRAMI MÜSİAD'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

13 MAYIS 2022-MÜSİAD GENEL MERKEZ, İSTANBUL

MÜSİAD Kadın ve MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu, Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği "Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet" başlıklı etkinlik ile özel vatandaşları MÜSİAD Genel Merkezinde ağırladı. Farklı illerdeki MÜSİAD Üyesi bakım merkezlerinden gelen özel yetenekli bireyler, yörelerine ait türküleri seslendirip, yetenek gösterisi yaptı. Emeğin değere kavuştuğu programda düşüncelerini paylaşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, hayatı paylaşmak için hiçbir engel olmadığını belirtti.

MÜSİAD, Engelliler Haftası kapsamında "Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet" başlıklı bir etkinlik düzenledi. MÜSİAD Kadın ve MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu koordinasyonunda düzenlenen programda değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, engelli bakım merkezlerinin bugün birçok bakıma muhtaç vatandaşa yuva olduğunu belirterek, "Bu merkezler, 7/24 faaliyet gösteren, hastanın kişisel ihtiyaçlarının yanı sıra sağlık takiplerinin de yapıldığı, psiko-sosyal destek hizmeti sunulan bir yapıya kavuştu" dedi.

"Biz Büyük Bir Aileyiz"

"Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet" programında değerlendirmelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise programın etkileyici ve duygu dolu olduğunu belirterek performans gösteren misafirlere teşekkür etti. Engelliler Haftası kapsamında bakanlık olarak birçok etkinliği bir arada yaptıklarını anlatan Bakan Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MÜSİAD'ın kurulduğu andan bu yana pek çok sosyal sorumluluk projesinde olduğu gibi burada da öncü rolünün olmasından ayrıca mutluluk duyuyorum. Birbirine bağlı bir toplum olmanın güçlü bir millet haline gelmenin bazı olmazsa olmazları vardır. Sosyal sorumluluk da bu olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Biz kültürümüzden ve inancımızdan aldığımız ilhamla engelli, engelsiz, yaşlı, genç, kadın, erkek ayrımı yapmaksızın ihtiyaçlarımızı birbirimize omuz vererek gideriyor bunu da biz büyük bir aileyiz cümlesiyle simgeleştiriyoruz. Ailemizin her bir ferdinin hayata tam, eşit, doğal ve aktif katılımını sağlamak için çalışıyor, bu doğrultuda hem engelli vatandaşlarımızın deneyimlerine kulak kabartıyor, hem de akademik faaliyetleri destekliyoruz. Amacımız tüm vatandaşlarımızın daha mutlu, huzurlu ve güven içinde bir hayat sürmesi."

"MÜSİAD üyesi engelli ve yaşlı bakım merkezleri kurucuları sosyal alanda öncü bir rol oynuyor"

Programda düşüncelerini paylaşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, hayatı paylaşmak için hiçbir engel olmadığını vurguladı. Emeğe değer veren bir kültürün temsilcileri olarak böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirten Başkan Asmalı, Türkiye'nin dört bir yanındaki MÜSİAD üyelesi engelli ve yaşlı bakım merkezleri kurucularının sosyal alanda öncü bir rol oynadığını söyledi:

"Bugünkü 'Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet' organizasyonun önemli bir misyona sahip olduğunu hep beraber gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2006'da faaliyet sürecine yön verdiği engelli bakım merkezleri, bugün birçok bakıma muhtaç vatandaşımıza yuva oldu. Bu merkezler, 7/24 faaliyet gösteren, hastanın kişisel ihtiyaçlarının yanı sıra sağlık takiplerinin de yapıldığı, psiko-sosyal destek hizmeti sunulan bir yapıya kavuştu. Böylece engelli vatandaşlarımız, sosyal aktiviteler ile hayattan kopmadan, ev ve hastane hizmetinin bir arada verildiği profesyonel kuruluşlarda yaşamlarını sürdürüyor. Salgın dönemi boyunca Türkiye'deki bakımevlerimizde yaşlı ve engellilerimize özenle bakıldığının altını gururla ve şükürle çizmek istiyorum. 15 günlük karantina süreçleri boyunca vardiya sistemleri oluşturuldu. Personeller, evlerine dahi gitmeden engelli ve yaşlılarımızı salgının yıkıcı etkisinden korudu. Birçok kamu ve özel sektör kuruluşundan önce erişilebilirlik belgesi alan merkezlerimiz, farklı kuruluşlara da bu manada örnek oldu. MÜSİAD üyesi engelli ve yaşlı bakım merkezleri kurucuları, emanetlerine bu bilinç ile sahip çıkıyor ve sektörde öncü bir rol oynuyor. MÜSİAD üyesi bakım merkezlerimiz, engelli ve yaşlılarımızın bakımını üstlendiği gibi sanatsal atölye çalışmalarıyla yeteneklerini de öne çıkarıyor."

Sevgi evleri, yarınlara umut oluyor

Engelli ve yaşlı bireyler için büyük anlam taşıyan bu tarz etkinliklerin MÜSİAD'ın kurumsal desteği ile çok daha anlamlı bir tabloya dönüşeceğini, engelli ve yaşlıların kendilerini hem daha değerli hissedeceğini hem de motivasyonlarının artacağını anlatan Başkan Asmalı, bakım merkezlerinde kalan özel misafirlerin yeteneklerinin keşfedilmesi ve motivasyonlarının sağlanması amacıyla düzenlenen bu organizasyonun gelecek yıllarda gelenekselleşmesini temenni etti. Başkan Asmalı, her MÜSİAD üyesiinsanın da bu tarz sosyal yardım faaliyetlerine katılmasını çok önemsediklerini aktararak, "2015'te kurduğumuz Akyuva Vakfımız, 4 sevgi evi ve 25 dezavantajlı aileye bakıyoruz. Aslında biz onlara bakmıyoruz. Onlar bize bakıyor. Onların duaları bize bakıyor. Onların bereketiyle işlerimiz, çalışmalarımız çok daha başarılı oluyor. Bu manada MÜSİAD'ımız çok büyük duyarlılık sahibi" ifadelerini kullandı.

"En büyük engel fark edememek, keşfedememektir"

Engelsiz Fark Et Engelsiz Keşfet programı ile farkındalık uyandırmak istediklerini vurgulayan MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar, dünyaca tanınan isimleri hatırlatarak "En büyük engel fark edememek, keşfedememektir" değerlendirmesinde bulundu:

"En büyük engel fark edememek, keşfedememektir. Türlü mücadeleler neticesinde ortaya çıkan bu başarı hikayeleri bizlere her zaman ilham kaynağı oldu, olmaya da devam edecek. 3 yaşında görme yetisini kaybeden Louis Braille, kendi adını verdiği alfabe ile özel bireylerimize ışık oldu. Engel olarak görülen zorluklardan doğan başarı hikayelerinden biri de, mücadelesine çok yakından şahit olduğum serebral palsi rahatsızlığıyla dünyaya gelen ve bugün aramızda olan bir misafirimize aittir. Bu başarı hikayeleri her zaman uzağımızda değil bazen çok yakınımızda ailemizin içindedir. Aşılamaz denilen engellerin aşıldığına, yapılamaz denilenin yapıldığına onunla şahit olursunuz; pozitif enerjileri, asla vazgeçmedikleri mücadeleleri, hayata bakışları ve başarılarıyla sizin ilham kaynağınız olur, farkındalığınızı artırır. Özel bireylerimizin destekçileri ve yol arkadaşlarına da konuşmamda değinmek isterim. Onlar özel ailelerdir ve hep bir umutla yaşarlar; Gösterilen çaba Allah'ın onlara emanet ettiği özel bireyleri, kavi bir şekilde hayatta tutabilmek içindir. Bu mücadelede bizler de yerimizi alarak özel bireylerin hayatın içinde tam anlamıyla aktif rol alabilmeleri için, geliştirilen eylem planlarında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu anlamda MÜSİAD Kadın olarak sorumluluklarımızın farkındayız."

"Özel bireylerimizin istihdamına katkı sağlamak hedefindeyiz"

MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Hüseyin Sarpkaya, etkinlik ile özel bireylerin istihdamına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Özel bakım evlerindeki mikro üretim çalışmalarına da dikkat çeken Sarpkaya, değerlendirmesinde şöyle devam etti:

"Hadis-i şerifte buyrulduğu üzere (o müminler) ki, emanetlerine ve ahitlerine riayet ederler; MÜSİAD üyesi Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezleri kurucularının emanetlerine bu bilinç ile sahip çıkmakta olduğunu, ayrıca sektörde etkin ve öncü bir rol üstlendiğini dile getirmek isterim. Bizler emanetin kutsal sayıldığı bir inanışın mensuplarıyız yaptığımız işlerde bu inanç doğrultusunda gerçekleştirmeye çalışıyoruz ve Rabbimin izni ile çalışmaya devam edeceğiz. MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu olarak projelerimizin devamında üyelerimizin özel istihdamına katkısı ve mikro üretim çalışmaları ile özel bireylerin sosyal hayata katılımı konusunda çalışmalar yapma arzusu içerisindeyiz. Özelikle bu konularda bakanlığımız ile ortak projelere imza atmak istemekteyiz. Bu organizasyonda emeği geçen MÜSİAD üyesi Engelli Bakım merkezi kurucu ve personellerine, program ortağımız MÜSİAD Kadın kuruluna bu gönüllü çalışma emek ve fedakarlıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şüphesiz özel bireylerin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir programa sığmayacak kadar önemlidir. Ancak bu meselenin çözümü için tüm toplumun adeta bir seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerektiğine inanıyor, Türkiye’nin en önemli ve etkinadamları derneği olarak bir kez daha Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet diyoruz."

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar