27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

ARAZİ KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

ARAZİ KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR
  • 14 Mayıs 2022 Cumartesi
  • 1095 kez okundu

Odunpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli sorumluluk alanlarında yetiştirilen ürünlerde zirai mücadele gerektiren durumlar görüldüğü andan itibaren doğru bir şekilde müdahale edebilmesi amacıyla arazi kontrollerine devam etmektedir.

 Sürdürülebilir üretimin sağlanması için tarımsal üretim alanlarında zamanında ve etkin zirai mücadele yapılması gerekmekte olup yapılmadığında önemli verim ve kalite kayıplarına neden olmaktadır. İlçede oluşabilecek zararların önlenebilmesi adına domates yetiştiriciliği yapılan seralarda Tuta Absoluta  (Domates Güvesi ) zararlısına karşı feromon tuzakları asılma işlemleri yapılmıştır. Bu tuzaklar ile her hafta böceklerin yoğunluğu tespit edilecek ve çiftçilerin kimyasal mücadeleye başlaması için uygun zaman çiftçilerimize bildirilecektir. Ayrıca meyve üretimi yapılan bahçelerde Meyve Sinekleri, Kiraz Sineği, Elma İç Kurdu ve Akdeniz Meyve Sineğine karşı tuzaklar asılmaktadır. Entegre mücadele kapsamında yapılan bu çalışmalar meyve ve sebzelerin hasat zamanına kadar devam etmektedir. Böylece hem çiftçilerimizin kaliteli ürün elde ederek ürünlerini daha yüksek fiyatlarda pazarlayabilmesini hem de tüketicilere sağlıklı ürün temin edebilmesi amaçlanmaktadır.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar