25 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Tarım’dan hizmet içi eğitim

ALKOL VE ALKOLLÜ İÇKİLER KAPSAMINDA MEVZUAT İLE İLGİLİ EKSPERTİZ VE DEĞERLENDİRME RAPORU EĞİTİMİ

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından; Alkol ve alkollü içki firmalarının üretim, ithalat, dağıtım, kapasite artışı ve proje tadilatı ile bandrol işlemlerinin yanı sıra alkol ve alkollü içkilerle ilgili görüş, değerlendirme ve ekspertiz raporu düzenlenmesine yönelik hizmet içi eğitim verildi.

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kütahya Yolu Hizmet Kampüsü Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime Gıda ve Yem Şube Müdürü Tacettin Işık, 14 İlçe Müdürlüğü ve Şube Müdürlüklerinde görevli 31 teknik personel katıldı.

İl Müdürlüğü tarafından 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu ile 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun kapsamında alkol ve alkollü içkilerin üretimi ve piyasaya arzı ile ilgilive işlemler yürütülmektedir.  Bununla birlikte 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik düzenleme 7223 sayılı Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu çerçevesindeki etil alkol ve metanolün piyasa gözetimine yönelik faaliyetleri de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Gıda güvenilirliği yönünden Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde kolluk kuvvetleri ve ilgili diğer konularda ise Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile işbirliği halinde çalışmalar yapılmaktadır.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Tacettin Işık eğitimin başında kısa bir açıklama yaparak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele kapsamında kaçak alkollerin analiz, ekspertiz ve değerlendirme işlemlerinin daha etkin yürütülmesi için sadece İl Müdürlüğü tarafından yapılan bu konularla ilgili çalışmaların bundan sonra İlçe Müdürlüklerince de yapılacağını ifade etti. Işık, İlçe Müdürlüklerinde görevli personelin verilen bu hizmet içi eğitimle Alkol ve Alkollü İçkiler Kapsamında Mevzuat ile İlgili Ekspertiz ve Değerlendirme Raporu hazırlamakta yetki sahibi olacağını söyledi.
Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nde görevli Tütün Teknolojisi Mühendisi Ferit Sarıyerlioğlu tarafından verilen eğitimde İl ve İlçe Müdürlüklerimizde konu ile ilgilenen görevli personeller yürütülen bu çalışmaların daha etkin ve verimli şekilde yürütülmesi amacıyla detaylı bilgilendirildi. Katılım Belgelerinin verilmesiyle hizmet içi eğitim sona erdi.

Önümüzdeki süreçte Alkol ve Alkollü İçkiler ile ilgili konular İl Müdürlüğümüzün yanı sıra ve İlçe Müdürlüklerimizce de hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmaya devam edilecektir.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar