30 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Yeşilay Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması İçin Başvurular Başladı

YEŞİLAY, 8. SAĞLIKLI FİKİRLER KISA FİLM YARIŞMASI İLE GENÇLERİ UYUŞTURUCUYA KARŞI FARKINDALIĞA ÇAĞIRIYOR

Yeşilay’ın, uyuşturucu madde bağımlılığının insan ve toplum sağlığına yaptığı olumsuz etkileri ortaya koymak ve gençler arasında uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlediği 8. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı.

Özellikle gençler arasında uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda duyarlılığı sanat vasıtasıyla artırmayı amaçlayan Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması, Türkiye genelinde ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dâhil üniversitelerde öğrenim gören ve T.C. vatandaşı olantüm öğrencilerin katılımına açık olacak. 

Başvurular 20 Eylül 2024'e kadar devam edecek

Başvuruları 20 Eylül 2024’e kadar devam edecek yarışmaya en az 30 saniye, en uzun 5 dakikalık Türkçe veya Türkçe altyazılı filmlerle katılım sağlanabilecek. Sanatın gücünü kullanarak gençlere uyuşturucu madde bağımlılığının zararlarını anlatacak yarışmada, ön jüri ve jüri değerlendirmesinin ardından ödüle hak kazanan eserler belirlenecek. 

Yarışmanın jürisinde Yeşilay Yönetim Kurulu Genel Başkan Vekili Yasin Erol, Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Yapımcı Birol Güven ve SETEM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güleryüz yer alacak. 

Final Ekim ayında gerçekleşecek

Yarışmanın ödül töreni, 18 Ekim 2024 tarihinde yapılacak. Yarışmanın birincisi 75 bin TL, ikincisi 60 bin TL, üçüncüsü 50 bin TL’lik ödülün sahibi olacak.   T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görülen eserin sahibi 75 bin TL, “Halkın favorisi” seçilen eserin sahibi ise 50 bin TL ile ödüllendirilecek. 

Başvurular, yarışma hakkındaki detaylı bilgi ve duyuruların da yer aldığı kisafilm.yesilay.org.tr web adresinden gerçekleşecek. Posta yoluyla yapılan başvuruların kabul edilmeyecek.

Yeşilay Hakkında

1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.

Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve “Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü”ne sahiptir.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar