27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

“Türk Kültüründe Kadın” konferansı TÜDAM’da gerçekleştirildi

Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÜDAM), Türk Kültüründe Kadın konulu bir konferans düzenledi. TÜDAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Aysel Kaya’nın moderatörlüğünü üstlendiği konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Duygu Yetgin Akgün, Doç. Dr. Şeyda Büyükcan Sayılır ve Doç. Dr. Sibel Önçel katıldı.

Konferansta Doç. Dr. Akgün, ilk mavi yolculuklar ve ilk kadın mavi yolculardan Azra Erhat, İsmet Noonan Kabaağaçlı ve Mina Urgan üzerinde durdu. Doç. Dr. Büyükcan Sayılır, Türk tarihinde kadının yerine odaklanan konuşmasında Türk Destanları ve Dede Korkut Hikayelerinden örnekler vererek alp kadınlardan bahsetti. Doç. Dr. Önçel ise gastronomide önemli bir figür olan Dr. Nevin Halıcı’nın yaşamı, eserleri onun kurmuş olduğu Yemek Kültürü Vakfı hakkında bilgiler aktardı. Konferans toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar