28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Senfoni orkestrası’nda Uğur Mumcu’yu anma konseri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile Şehir Tiyatroları’nın birlikte düzenlediği, Saygun Filarmoni ve Eskişehir Polifonik Korosu işbirliğiyle gerçekleştirilen Uğur Mumcu’yu Anma Konseri Eskişehirli sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde usta gazeteci Uğur Mumcu anıldı. Konserin ilk bölümünde “harika çocuk” yasasıyla yurt dışına gönderilen son öğrenci olan piyano sanatçımız Emre Yavuz S. Rachmaninov’un 3.Piyano Konçertosu’nu icra ederek dinleyenleri adeta büyüledi.

İkinci bölümde ise önemli bestecimiz Turgay Erdener’in Uğur Mumcu’ya adadığı “Uğur Mumcu Kantatı” adlı bestesi seslendirildi. Türkiye’nin en büyük şeflerinden Rengim Gökmen’in yönettiği konsere soprano Selva Erdener, soprano Ezgi Görkem Yıldırım, soprano Tuğba Mankal ve tenor Emre Akkuş konuk solist olarak katıldı.

Rejisörlüğünü ve aynı zamanda anlatıcılığını Murat Atak’ın üstlendiği gecede Şehir Tiyatroları sanatçılarından Zafer Ergül ve Bilge Büyükerşen de anlatıcı olarak görev aldı. Konserin sonunda konuşma yapan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen “Uğur Mumcu Eskişehir için ayrı bir anıttır, değerli bestecimiz Turgay Erdener’in bestesi, orkestramız, koro ve solistlerin burada terennüm ettiği ezgiler, bugün bizi çok eskilere götürdü, anılarımızı canlandırdı. Buradan tekrar kendisini rahmetle anıyorum.” dedi. Büyükerşen’in ardından konuşan Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu da Yılmaz Büyükerşen’e, Senfoni Orkestrası’na ve Eskişehir’e teşekkür etti.

Bu anlamlı gecede seslendirilen eserlerin yanı sıra video gösterimi eşliğinde Uğur Mumcu’nun hayatı ve düşünceleri anlatıldı. Eskişehir halkının yoğun ilgi gösterdiği bu törensel gece alkışlar eşliğinde son buldu.

Gelecek programda Senfoni Orkestrası orkestra şefi Can Okan ve piyano sanatçısı Mertol Demirelli’yi sahnede ağırlayacak. W.A. Mozart’ın Piyano Konçertosu No.23 ve A. Dvorak’ın Senfoni No.9 “Yeni Dünyadan” eserlerinin icra edileceği konser 03 Şubat 2023 Cuma akşamı 20.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar