19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Emek Şiir Ödül’ü gerçekleştirilen törenle sahibini buldu

Odunpazarı Belediyesi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi tarafından sağlık emekçileri adına düzenlenen Emek Şiir Ödülü sonuçlandı. Emek Şiir Ödülüne; toplumsal duyarlılığı ön plana çıkarırken sıradan insanı, onun değerini, yaşadığı dünyayı hem yavanlıktan hem de basit bir gösterişten uzağa taşıyan ölçülü diliyle Ali Ulaş Akalın, ‘Direnenler’ adlı dosya ile değer görüldü. Akalın’a ödülü, Hamamyolu Açık Hava Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle takdim edildi. Ödül töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Sağlık emekçilerinin mücadelesinin yanında olmayı sürdüreceğiz. Onlarla birlikte bu çalışmaları sürdüreceğiz. Onlar pes etmediği sürece Odunpazarı Belediyesi, bu ödülü sürdürecek” dedi.

Ödül törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ödüle değer görülen Ali Ulaş Akalın, SES Genel Merkez Yöneticisi Tayyar Özcan, SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanları Umut Özge Yılmaz ve Birtürk Özkavak, seçici kurul üyeleri, Akalın’ın ailesi ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.

Ödül töreninde seçici kurul adına Birtürk Özkavak konuştu. Ödüle değer görülen Akalan’ı tebrik eden Özkavak, desteği için Başkan Kurt’a teşekkür etti. Özkavak,“Bugün gerçekten çok mutlu olduğumuz bir gün, çünkü bu alandaki duyarlılığı arttıran, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini halkımızın nezdinde bir kez daha görünür kılan ve onların duygularını ön plana çıkarmak için düzenlediğimiz, ilkini de hayatını kaybeden sağlık emekçilerine adadığımız bir ödül. Desteği için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ediyoruz. Bütün emekçilere, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine ve bizleri yalnız bırakmayan Eskişehir halkına, değerli yazar ve şairlere sendikamız adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Şiir ödülümüz bundan sonra da devam edecek. Çok daha farklı açılardan sorunlarımızı, taleplerimizi, duygu ve düşüncelerimizi dile getireceğiz” dedi.

“BU ÖDÜLÜN SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİNE ADANMASI AYRI BİR DEĞER TAŞIYOR” 

Ödül törenine katılmak için Ankara’dan Eskişehir’e gelen SES Genel Merkez Yöneticisi Tayyar Özcan da törende konuşma yapan bir diğer isim oldu. İkincisi düzenlenen Emek Şiir Ödülüne değer görülen Akalın’ı tebrik etti. Bu ödülün sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine adanmasının ayrı bir değer taşıdığını kaydeden Özcan, “Umarım bu ödül, önümüzdeki yıllarda

da devam eder. Odunpazarı Belediyesi ve değerli Başkanı Kazım Kurt’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Aslında kültür ve sanat konusunda konuşulacak çok şey var, ama Eskişehir bu anlamda oldukça önemli. Kültüre ve sanata değer veren insanlar ve yöneticiler var. Bu nedenle ben kendilerini bir kez daha kutluyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık günü, değerli Başkanlarımız farkındalığı ortaya koyuyorlar. Onlar için her türlü fedakarlığı yapıyorlar. Biz de bir vatandaş olarak onlara katkı sunmaya, elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.

“SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN MÜCADELESİNİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, engelliler günü nedeniyle bir farkındalığın altını çizmek gerektiğini vurguladı. “Türkiye’de hiçbir alanda engellerin olmadığı; demokrasinin ve özgürlüklerin tam anlamıyla hayata geçirildiği günleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Devlet, sosyal bir devlet ise engelli kavramını ortadan kaldırmak zorundadır. Bunun yansımasını biz belediyelerde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu işleri kültürü ve sanatı dışlayarak gerçekleştirme şansımızın olmadığını da biliyoruz” diyen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:  “Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikamız ile birlikte başlattığımız bu ödülü de sürdürmeyi umuyoruz. Birlikteüretmeyi, hayal üretmeyi sürdürelim istiyoruz. Pandemi döneminde sağlık emekçilerinin karşılaştıkları zorlukları bildiğimiz için bu ödülü vermeye başladık. İlkini geçen yıl, ikincisini de bu yıl verdik. Sağlık emekçilerinin mücadelesinin yanında olmayı sürdüreceğiz. Onlarla birlikte bu çalışmaları sürdüreceğiz. Onlar pes etmediği sürece Odunpazarı Belediyesi, bu ödülü sürdürecek. Geçen yıl birinci olan arkadaşımız sağlık emekçisiydi, bu yıl da Ali Ulaş Akalın ‘Direnenler’le ödüle değer görüldü. Kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Umarım özgür düşünceyi de hiçbir biçimde engellemeden uygulayabileceğimiz ortamları gerçekleştiririz. Ödüle katılan herkese de teşekkür ediyorum.”

“BU SEYAHATTEN SONRA ASIL ÖDÜLÜM, AYDINLIĞIN UMUDUDUR”

Başkan Kurt konuşmasının ardından Emek Şiir Ödül’üne değer görülen Ali Ulaş Akalın’a ödülünü takdim etti. Ödülünü alan Akalın, “Uzunca sayılabilecek bir konuşma hazırlamıştım. Buradaki iki günlük deneyimin beni değiştirdiği gibi buradaki kısa seslenişimin içeriğini de değiştirdi. Uzun yıllar İstanbul’da yaşadım, Türkiye’nin birçok yerinde bulunma şansım oldu. Burada bu özgür ve güzel yaşantının mümkün olduğunu gördüğüm için, bu seyahatten sonra asıl ödülüm, aydınlığın umududur. Dolayısı ile ilk teşekkürüm onu var eden Odunpazarı halkına, başta Başkanımız ve belediye çalışanlarımız. Ve bunun kolektif fikrini orataya koyan sendikamız ve jürimiz; bu sanat yaşantısını sürdürerek, ahengi bulan güzel Odunpazarı’na çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Akalın, konuşmasından sonra ödüle katıldığı ve ödüle değer görülen ‘Direnenler’ dosyasında yer alan şiirlerinden bir kısmını okudu.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar