19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

EĞİTİMCİ YAZAR İNCİ YILMAZ ŞİMŞEK KALEMİNDEN UZAY’IN KAYIP GEZEGENİ

Eğitimci yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK eserlerine bir yenisini daha ekledi. Ödüllü öykü yazarı İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in kaleminden çocuklar için eğitici ve öğretici bir eser.

Eğitimci yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK roman, şiir ve öykü çalışmalarından sonra eserlerine bir yenisini daha ekledi. Ödüllü öykü yazarı İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in kaleminden çocuklar için eğitici ve öğretici bir eser. 2022 yılı içinde  katıldığı üç yarışmada öyküleri çeşitli ödüller alan İnci YILMAZ ŞİMŞEK çocuk edebiyatına armağan niteliğinde bir eser kaleme aldı.

Göl Kitap Yayıncılık tarafından basıma hazırlanan kitabın kapak tasarımı ve resimleri ünlü karikatürist Sonay YILMAZ’ın fırçasından çıktı. Kitabın yayın öncesi geliştirici editörlüğü yazar ve şair Betül FIRAT tarafından yapıldı.

“Uzay’ın Kayıp Gezegeni” hayalinin peşinden koşarken yılmamayı, azmetmeyi çocukları sıkmadan öğretiyor. Aile içi ilişkilerde rolleri tanımlaması açısından eşsiz bir eser olarak görülen Uzay’ın Kayıp Gezegeni; Türkiye’de ilk defa çocuklar için hem psikolojik danışman hem de uzman sınıf öğretmeni onaylı çocuk kitabı olarak raflarda yerini aldı. Hem bir anne, hem bir öğretmen hem de de bir yazar olan İnci YILMAZ ŞİMŞEK kendi çocuklarına ve öğrencilerine anlattığı öyküleri kitaplaştırmaya devam ediyor. Uzay’ın Kayıp Gezegeni adlı  eseri de bu amaçla  basıma hazırlayan YILMAZ ŞİMŞEK hem ebeveynlerin hem de öğretmenlerin rahatlıkla okuyup okuyabileceği eserlerine bir yenisini daha ekledi.

Uzay’ın Kayıp Gezegeni gece rüyasında gördüğü gezegeni aramaya başlayan Uzay’ın araştırma sürecinde başından geçenleri anlatıyor. Her ebeveynin gönül rahatlığı ile çocuğuna okuyabileceği, her sınıf öğretmenin gönül rahatlığı ile öğrencilerine okutabileceği bir eser olarak TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde okuyucularla buluşacak. GÖL YAYINLARI 2. Salon  280-A Standında bir hafta boyunca imzada olacak olan yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK çocuk ruhuna, psikolojisine hitap eden Uzay’ın Kayıp Gezegeni adlı çocuk kitabı için TÜYAP İstanbul 39. Uluslararası Kitap Fuarı’nda olmaktan dolayı kıvanç duyduğunu dile getirdi. İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in imza günleri ve saatleri ise değişiklik göstermektedir. 5 Aralık Pazartesi günü saat 14:00-16:00, 6 Aralık Salı günü saat 14:00-16:00, 7 Aralık Çarsamba günü saat 12:00-14:00, 8 Aralık Perşembe günü saat 14:00-16:00, 9 Aralık Cuma günü saat 14:00-16:00, 11 Aralık Pazar günü saat 12:00-14:00 ‘te İnci YILMAZ ŞİMŞEK okurları ile buluşacaktır. Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği (YAZŞADER) Kırklareli temsilcisi olan yazar 6 Aralık Salı günü saat 11:00-14:00 saatleri arasında 4. Salon 405B Standında bulunacaktır.

 

Uzay’ın Kayıp Gezegeni Arka Kapak Yazısı

“Uzay’ın kayıp gezegenini aramasına yardımcı olan anne babasının ona yaklaşım tarzı çocukların da merak duygusunu geliştirmek isteyen tüm anne babalara örnek olacak şekilde tasarlanmış. Araştırma yapmaya hevesli ve meraklı tüm çocukların okuması için tavsiye edebileceğim bu kitap aynı zamanda ebeveynleri tarafından da okunabilir. Uygun iletişim becerilerine dikkat edilerek akıcı bir üslupla yazdığı bu yeni kitabı için eğitimci yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’i tebrik ederim. Bir sonraki macera öyküsünü de sabırsızlıkla bekliyorum.” Psikolojik Danışman Dr. Nuray SEVİNÇ

“Eğitimci yazar İnci Yılmaz Şimşek’in kaleminden çok akıcı bir dil ile çocukların anlayabileceği ve ilgilerini çekebileceği bir konu üzerinde aynı zamanda okurken her alanda ders alabilecekleri bölümlerle pekiştirilmiş anlamlı bir kitap. Gönül rahatlığıyla 9-10 yaş öğrencilerime tavsiye edeceğim bir eser.” Uzman Sınıf Öğretmeni Dilek YEŞİL

 

İnci YILMAZ ŞİMŞEK kimdir?

1983 yılında Siirt’te doğdu. Çukurova Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans eğitimi aldı. Bölüm birincisi olarak okulunu bitirdi. Mesleği süresince başarı Ödülleri, başarı belgeleri ve paketler aldı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uzaktan Öğretim alanında yüksek lisansını yaptı.  Amerika’daki Illinois Üniversitesinde 2011 yılından beri eğitimlere katılmakta her yıl farklı ülkelerden seçilmiş kırk meslektaşına dezavantajlı çocukların eğitimi, kız çocuklarının eğitimi, kadınların istihdamı, edebiyatta kadın olmak, sanat ve edebiyat, edebiyatta dijitalleşme gibi konularda eğitim vermektedir. Yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK evli ve iki çocuk annesidir. Çeşitli basılı ve dijital dergilerde öyküleri yayınlanmaktadır. Öykülerinin yer aldığı bazı basılı dergiler; Acemi, Cüneyne, Mutena, Güncel Sanat, Göl Edebiyat ve Sarmaşık. Edebiyat alanında çalışmalarına roman ve öykü alanında devam etmektedir.

Mart 2022 -  “Bir Kedi ve Bir Adam” öyküsü Kaygusuz Abdal 12. Öykü ve Şiir Yarışması’nda Alanya Kale Ödülü’ne layık görüldü.

 

Mart/Mayıs 2022 – Amasya Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği ‘Ferhat ve Şirin Öykü Yarışması 2022’ de seçici jüri.

 

EDEBÎ ESERLERİ:

1-    Hükümsüz Kimlikler, (Öykü) Ocak 2021, Kitap Yurdu Doğrudan Yayıncılık

2-    Ölümüne Aşk, (Roman) Mart 2021, kitap Yurdu Doğrudan Yayıncılık / 2. Baskı - Mayıs 2022 (İngilizce çeviri, Mayıs 2022, KDP Amazon Publishing)

3-    Öğretmenler İçin Yaratıcı Yazarlık El Kitabı, (Etkinlik) Haziran 2021, Kitap Yurdu Doğrudan Yayıncılık /  2. Baskı – Ekim 2022

4-    Şen Yuva, (Öykü) Eylül 2021, Gülnar Yayınları / 2. Baskı - Haziran 2022

5-    Bizim için Toplum, (Antoloji) Eylül 2021, Sarmaşık Yayınları.

6-    Kayıtsız Kimlikler, (Roman) Aralık 2021, Gülnar Yayınları / 2. Baskı - Haziran 2022 (İngilizce çeviri, Mart 2022, KDP Amazon Publishing)

7.  Reporting from Hell, ( Şiir- İngilizce Baskı), Amazon Publishing, Ağustos 2022,

8-  Summoning the Darkness, (Şiir- İngilizce Baskı), Amazon Publishing, Eylül 2022.

9- Yürekten Kaleme Öykü Senfonisi, (Antoloji), Ekim 2022, Uyanış Yayınları.

10- Yürekten Kaleme Şiir Senfonisi, (Antoloji) Ekim 2022, Uyanış Yayınları.

11- Uzay’ın Kayıp Gezegeni,  (Çocuk Öykü) Kasım 2022, Göl Yayınları.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar