16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

SUİ GENERİS 3 ARALIK İÇİN SAHNELEDİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi Sui Generis Tiyatro Kulübübirliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Kargalar” isimli oyun engelli bireyler için sahnelendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Özel Gereksinimliler Şube Müdürlüğü, engelli bireylerin sosyal hayata ve kültür sanat faaliyetlerine katılımını desteklemek amacıyla erişilebilir etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Sui Generis Tiyatro Kulübü’nün desteğiyle “Kargalar” oyunu, engelli bireyler ve ailelerinin beğenisine sunuldu. Yunus Emre Kültür Merkezinde sahnelenen oyun öncesi görme engelli katılımcılar için sahnede sesli betimleme yapılarak, dekoru tanımaları sağlandı. İşitme engelli bireyler için ise oyunun tümü iki işaret dili tercümanı tarafından işaret diline çevrildi.

Gösteri sonunda konuşma yapan Sui Generis Tiyatro Kulübü Grup Koordinatörü Av. Hüseyin Akçar, “2019’dan bu yana Büyükşehir Belediyesi ile özel günlerde birlikte etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Akçar, sadece tematik günlerde değil her zaman engellilere yönelik farkındalığı arttırmaya gayret ettiklerini, sanatın gücü ile engelleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini de vurguladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından tiyatro topluluğuna teşekkür plaketi verildi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar