28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

TÜDAM’da Duyguların Dili “Söz Biter Müzik Konuşur” Konferansı gerçekleştirildi

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÜDAM) düzenlediği Duyguların Dili “Söz Biter Müzik Konuşur” Konferansı TÜDAM’da gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Torun’un konuşmacı olduğu etkinlik ilgiyle karşılandı.

Prof. Dr. Şükrü Torun: “Anadolu Üniversitesi olarak müzik terapi alanında öncülük yapıyoruz” 

Türkiye’deki ilk Müzik Terapisi bölümünün Anadolu Üniversitesinde kurulduğunun altını çizen Prof. Dr. Şükrü Torun, “Müzik terapi, bilimsel bir disiplin ve sağlık alanı uygulamasıdır. Bu disiplin ülkemizde de gelişim içerisinde. İlk çağlardan itibaren insanoğlunun müzikle bağı kesilmemiştir. Müzik dinlerken bütün beynimizin çalıştığını gözlemlediğimiz araştırmalar var. Ama müzik terapisi de diğer tedavi ve terapilerde olduğu gibi hastanın isteğine bağlı olarak kullanılan bir terapidir.” dedi.

Eğitimin ardından TÜDAM Musiki Tarihi Salonu’nda gerçekleştirilen müzik atölyesi ile müzik terapisinde yapılan yöntemin detaylarından bahseden Prof. Dr. Şükrü Torun, “Fizik tedavide yapılması gereken bir hareket hastayı zorlarken, müzik atölyemizde müziğe ayak uydurmak için devam ediyor. Bu noktada hastayı motive eden şey grup olarak tamamladığı müzik. Müziğin bütünleştirici yanı herkesin müziğe kendinden bir parça katarak devam etmesi.” şeklinde konuştu.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar