16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Açık Hava Konseri BÜYÜLEDİ

Geçtiğimiz hafta şebeke suyuna yapılan yüzde 40 lık zam sonrasında Eskişehirliler aynı gün zamlı fiyatın uygulanması nedeniyle akşamı su kuyruklarında geçirdi. Her yıl bütçe fazlası veren ESKİ'nin suya yaptığı devasa orandaki zamlara bir yenisi de geçtiğimiz hafta eklendi. Daha öncede yüzde 60 lık bir zam yapılmış ve yıl başı gecesini Eskişehirliler yine su kuyruklarında geçirmişti. Her yıl bütçe fazlası veren bu parayı da kendi hizmetlerini geliştirmek için kullanmayan ESKİ geçtğimiz yıl 45 milyon TL bütçe fazlası vermişti. Buna rağman yapılan zam oranı vatandaşın geceyi kuyruklarda geçirmesine neden oldu. 

Daha önceki yıllarda yapılmak istenen yüzde 7 lik bir zam toplantısında bulunmayan Başkan Büyükerşen, şehire döndügünde kendisine bu konuda sorulan soruya "Zam yapılmış olsaydı vatandaşa küçük bir rakam yansıyacaktı. Ancak belediyeye aylık ek 10 milyon lira gelir elde edilecekti. Bu gelirle ilçelere ve köylere tiyatro opara götürebilecektik" demişti. 

AÇIK HAVADA BÜYÜLEYEN KONSER

Şatoda Müzik etkinlikleri kapsamında bu ay Oda Müziği Konseri açık alanda gerçekleştirilirken, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda çocuk ve yetişkin sanatseverlere eşsiz bir yaz dinletisi sunuldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu'nun çocuklara klasik müziği erken yaşta sevdirmek amacıyla düzenlediği Şatoda Müzik etkinlikleri devam ediyor.

Bu kapsamda gerçekleşen Oda Müziği Konseri açık alanda çocuk ve yetişkin sanatseverlerle buluştu.

Konserde Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri olan Zeynep Duru Sertoğlu viyola, Gupse Şevval Aydın ise viyolonsel ile Bach, Vieuxtemps, Beethoven ve Clarke’ın eserlerini icra ettiler.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’ndan yükselen klasik müzik ezgileri, Masal Şatosu’nun büyüleyici atmosferi önünde izleyicilere benzersiz bir deneyim yaşattı.

Yeşil alan ve güzel bir havada konseri takip eden izleyiciler konser sonunda sanatçıları uzun süre alkışladı. 

Masal Şatosu yetkilileri yeni etkinliklerin çocuk ve yetişkinlerle buluşmaya devam edeceğini belirttiler.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar