18 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

NASREDDİN HOCA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİNDE MUHTEŞEM AÇILIŞ

Sivrihisar Uluslar arası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali muhteşem bir şölenle başladı. muhteşem bir şölenle açıldı. Nasreddin Hoca ve kızının anıt mezarı başında edilen dualarla başlayan festivalin açılışı renkli görüntülere de sahne oldu.

Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün önderliğinde düzenlenen Uluslar arası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivaline, AK Parti Eskişehir Milletvekili ve eski Bakan Prof. Dr. Nabi Avcı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın, temsili Nasrettin Hoca Ömer Özgeneci, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, “Nasreddin Hoca’mızı Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali memleketi, kendi deyim ile dünyanı merkezinde anımsıyor, yaşatıyoruz. Nasreddin Hocamızın bizlere miras bıraktığı iyilik ve güzellikleri sizlere yaşatmak istedik. Nesillerden nesillere yaşatmak ve sizlere yaşatmak istedik. Her zaman yanımızda olan ve bizlerden desteğini esirgemeyen sayın bakanım Nabi Avcı’ya huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Eski Bakan Prof. Dr. Nabi Avcı “Uluslar arası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivalinin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen ve bizlere bu anı yaşatan Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü’ye ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Nasreddin Hoca'yı biraz önce arkadaşlarımız anlattılar. Nasreddin Hoca'nın tanıtılmaya ihtiyacı yok, ama özellikle yurt dışından gelen gençler, öğrenciler, ekipler açısından bilgiler gerekli. 2014 yılından bu yana Sivrihisar Hamid başkan ile büyük atılımlar yaşattı. Nasıl belediyecilik yapılır bunu tüm herkese gösterdi.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) Başkanı Doç. Dr. Salim Atay bir Sivrihisar’lı olarak burada olmaktan çok mutluyum diyerek “Eski Sivrihisar’ hatırlıyorum da baktığımda Sivrihisarımız son yıllarda büyük bir değişim gösterdi. Nasreddin Hoca dehasıyla, yeteneğiyle, sağduyusuyla tüm dünyaya mal olmuş bir isim. Nasreddin Hoca ayrıca büyük bir bilgin, düşünce adamı, bir yönetim gurusu. Nasreddin Hoca, tüm dünya tarafından tanınmış ve hakkında kitaplar yazılmıştır. Ayrıca, ahilik kültürünün öncülerindendir. Dünyadaki ahilik kültürüne de öncülük etmiştir aynı zamanda. Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivalinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapışan konuşmaların ardından Amerika, Letonya, K.K.T.C, Moldova, Sırbistan, ve Türkiye’den gelen dans grupları kendilerine özgü gösterileri sergilerken, toplu halde oynadıkları Halkalı Şeker ve Erik Dalı ile büyük bir görsel şölene imza attılar. Gösterilerin ardından grup temsilcilerine hazırlanan hediyeleri takdim edilerek program sona erdi.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar