16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Odunpazarı Belediyesi 3. Ulusal Lületaşı Festivali başlıyor

Odunpazarı Belediyesi 3. Ulusal Lületaşı Festivali başlıyor
  • 22 Haziran 2022 Çarşamba
  • 890 kez okundu

Odunpazarı Belediyesi, lületaşının bilinirliğini artırmak ve farkındalık yaratmak için 24,25,26 Haziran tarihlerinde, Odunpazarı Meydanında Ulusal Lületaşı Festivali düzenleyecek. 3’üncüsü gerçekleşecek olan Odunpazarı Belediyesi Ulusal Lületaşı Festivalinde, iki gün boyunca Eskişehir, İstanbul ve İzmir’den bilim insanları, maden işçileri ve lületaşı ustalarının katılımıyla paneller yapılacak.

 Odunpazarı Belediyesi, uzun süredir rezervlerinin azaldığı öne sürülen ancak hiç saha çalışması yapılmamış olan lületaşı için potansiyel saha çalışması ile Eskişehir genelinde gerçek rezervini tespit etmek ve lületaşına bir Jeomiras ve yarı değerli taş olarak Eskişehir’e kazandıracak bir belge edinmek için Ulusal Lületaşı Festivali düzenliyor. Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Odunpazarı Belediyesi Ulusal Lületaşı Festivali, “Deniz Köpüğü” sloganı ile 24-25 ve 26 Haziran’da Odunpazarı Meydanında gerçekleştirilecek. 10 yerel lületaşı ustasının katılacağı festivalin açılış seremonisi, 24 Haziran Cuma günü saat 14.00’de yapılacak. Festivalin birinci ve ikinci günü Hicri Sezen Parkı’nda paneller düzenlenecek.

 

ESKİŞEHİR, İSTANBUL VE İZMİR’DEN PANELİSTLER LÜLETAŞINI ANLATACAK 

Festivalin ilk günü açılış seremonisinin hemen ardından “Eskişehir’in Önemli Jeomirası” konulu bir panel gerçekleşecek. Prof. Dr. Can Ayday, Prof. Dr. Hülya İnaner, Doç. Dr. Hülya Erkoyun ve Doç. Dr. Yıldırım Göngör’ün yer alacağı panel, saat 15.00’de başlayacak. Festivalin ikinci gününde saat 09.00’da panelistler ve amatör lületaşı oymacılarının da katılımıyla Lületaşı Madenleri gezisi düzenlenecek. Gezinin ardından saat 14.00’de Halk Dansları Gösterisi yapılacak. Saat 15.00’de ise Hicri Sezen Parkında “Lületaşının Üretim Evreleri” konu panel başlayacak. Panelde Maden Mühendisleri Ümit Yıldırım ve İsmet Öztürk, Maden işçisi Süleyman Özsak ile lületaşı ustası Cumhur Sarı konuşmacı olacak.

 

FESTİVAL BOYUNCA YAPILAN ESERLER SERGİLENECEK

Festivalin son günü olan 26 Haziran Pazar günü ise saat 10.00-14.00 arasında Amatör Lületaşı Oyma Workshopu yapılacak. Workshopun hemen ardından Eskişehir Kırım Türkleri Kültür

 

Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Halk Dansları Gösterisi gerçekleşecek. 16.30 da ise Kurşunlu Külliyesi Asitanesinde Eskişehir Sanat Derneği’nin “Lületaşı” fotoğraf sergisi düzenlenecek. Festivalin gerçekleşeceği 3 gün boyunca sanatçıların üreteceği eserler, Odunpazarı Belediyesi Lületaşı Galerisinde sergilenecek. Bu serginin açılışı da 26 Haziran Pazar günü saat 17.00’de yapılacak. 3 gün sürecek olan Lületaşı Festivalinde workshoplar, paneller ve konserlerle dolu bir program olacak.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar