17 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Halk Oyunları Sezon Sonu Gecesi Büyük İlgiyle Karşılandı

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve eğitmen Sonay Pehlivan’ın önderliğinde hazırlanan Halk Oyunları sezon sonu gecesi 20 Haziran Pazartesi günü gerçekleşti.

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi tarafından 2021/2022 eğitim yılı kapsamında Halk Oyunları Sezon Sonu Gecesi düzenlendi. 20 Haziran Pazartesi akşamı saat 20:00’da başlayan program Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilirken bütün salon tıklım tıklım doluydu.

Program iki bölümden oluştu

Programın birinci bölümünde;  Eskişehir yöresi, Burdur yöresi ve Zeybek ekibi sahne aldı. İkinci bölümdeyse; Artvin yöresi, Karadeniz yöresi ve halay ekibinin gösterileri gerçekleştirildi. Etkinlik, seyirciler tarafından büyük ilgiyle karşılanırken program sırasında türküler de söylendi.

Konuşulacak çok da bir şey yok, eser harika…

Programın sonunda Odunpazarı Halk Eğitim Müdürü Sinan Göçen konuşma yaptı. Göçen “Biz öğretmenlerin en temel özelliklerinden birisi de yaşadığımız ortamda doğal liderler olarak kabul edilmemizdir. Dolayısıyla kursiyerleriniz sizi liderleri olarak kabul ederse öğrenme becerilerini geliştirirken daha samimi ve daha içten olurlar.” ifadelerini kullandı. Sonay Hanım’ın çalışmalarını zaman zaman izlediğini söyleyen Göçen, onun kursiyerlerinin sadece oyun oynamadıklarını, yaptıkları işten keyif aldıklarını belirtti. Göçen, Sonay Hanım’ın en belirgin farkının bu olduğunu söylerken bu güzel gecenin üzerine konuşulacak çok da bir şey olmadığını ve eserin harika olduğunu kaydetti. Kursiyerleri gönülden kutladığını söyleyen Göçen “ Sonay Hanım’lar neden önemli biliyor musunuz? Çocuklarımızı, gençlerimizi emanet ettiğimizde gözümüz arkada kalmıyor.” dedi. Göçen, bir müdürün kurum içerisinde çalışırken çalışanına güvenmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Göçen “Akşam saatlerinde işten çıkıp evinize gidiyorsunuz. Sonay Hanım varken ben huzurla evime gidiyorum. Kendisini yürekten alkışlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ekim ayında tekrar çalışmalara başlayacağız

Eğitmen Sonay Pehlivan program sonunda bir röportaj verdi. Pehlivan, Eylül ayında çalışmalara başladıklarını ve o dönemde daha kalabalık olduklarını ifade etti. Şu anda 100 kişilik bir ekip olduklarını söyleyen Pehlivan,  çalışmalarını Halk Eğitim Merkezi’nin halk dansları salonunda gerçekleştirdiklerini belirtti. Pehlivan, “Düzenli olarak hafta içi akşam saatlerinde çalışıyorduk. Gösterimizin yaklaşmasıyla hafta sonları da çalışmaya başladık.” dedi. Oynadıkları oyunların hepsinin geleneksel ve yöresel olduğunu kaydeden Pehlivan, daha önce farklı bir festivale katıldıklarını söyledi. Pehlivan, “Şu an tatile çıktık, ama Ekim ayında tekrar çalışmalara başlayacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.  

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar