19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

“Uluslararası Kültür Günü” coşkuyla kutlandı

Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi ve Anadolu Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kulübü tarafından 2021-2022 Bahar Dönemi Şenlikleri kapsamında düzenlenen “Uluslararası Kültür Günü”, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde gerçekleştirildi. 30’dan fazla ülkeden gelen öğrencilerin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Kültür Günü’ne Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Bilge Kağan Özdemir ile çok sayıda öğretim üyesi, uluslararası ve yerli öğrenci katılım gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erdal: “Öğrencilerimizle bir arada olmak mutluluk verici”

Uluslararası Kültür Günü’nde kurulan stantlarla öğrencilerle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal şunları söyledi: “Her geçen yıl üniversitemizde eğitim alan uluslararası öğrenci sayımız giderek artıyor. Geçen yıldan bugüne uluslararası öğrenci sayımız iki katına çıktı. Bu kapsamda uluslararası öğrencilerimizle böylesine güzel ve coşkulu etkinliklerle bir arada olmak bizim için mutluluk verici.”

Prof. Dr. Özdemir: “Keyifli ve neşeli bir gün diliyorum”

Uluslararası Kültür Günü’nün açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Bilge Kağan Özdemir ise şunları söyledi: “Uluslararası Kültür Günü’nde, farklı birimlerin ve farklı kurumların katkısıyla hep bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün öğrencilerin günü, sözü onlara bırakıyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Gün boyunca devam eden Uluslararası Kültür Günü etkinliklerinde; Radyo A DJ performansları, uluslararası öğrenciler tarafından düzenlenen dombra, bağlama, Malavi rap, şiir, Afganistan ve ESN Anadolu gitar dinletileri, Uluslararası İlişkiler Birimi: Arjantin Tango Gösterisi, Halk Bilimleri Araştırma Merkezi Anadolu Müzik Topluluğu Konseri, Kafkas, Afganistan, Endonezya ve Tanzanya'ya özgü dans gösterileri sergilendi. Geleneksel kıyafet defilesine yer verilen etkinlikte, öğrenciler tanıtım stantlarında ise ülkelerine özgü lezzetlerin ikramını gerçekleştirdiler.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar