17 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONULU VİDEO KLİP YARIŞMASI SONUÇLANDI

Tepebaşı Belediyesi’nin paydaşı olduğu uluslararası çevre eğitim programı Eko-Okullar bünyesindeki okullar, hazırladıkları video klipler ile iklim değişikliğine dikkat çekti. 15 Mayıs Dünya İklim Günü kapsamında düzenlenen video klip yarışmasında dereceye giren 8 okul açıklanırken, 15 okula katılım belgesi takdim edildi.

Tepebaşı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşı olduğu Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Şubat ayında gerçekleştirilen Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi 2. Çalıştayında “İklim Değişikliği” konulu video klip yarışmasının bilgilendirmesi yapılarak, yarışma şartnamesi okullara iletilmişti.

Konu başlıkları, İklim ve Enerji Tasarrufu, İklim ve Su, İklim ve Orman, İklim ve Biyoçeşitlilik, İklim ve Geri Dönüşüm olan video yarışması 26 Nisan’da tamamlandı. “İklim Değişikliği” konulu video klip yarışmasına 15 Eko-Okul (Adalet İlkokulu, 1.Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu, Adnan Menderes Anaokulu, Ahmet Sezer Ortaokulu, Özel Atayurt İlkokulu, Özel Atayurt Ortaokulu, İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu, Kılıçarslan İlkokulu, Lamia Dayanç Anaokulu, Milli Zafer İlkokulu, Nermin Özdemir Anaokulu, Özel Çocuk Şehir’i Anaokulu, Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu, Özel Şehir Koleji İlkokulu, Özel Yeni Yol İlkokulu) video klip hazırlayarak katıldı. Katılım sağlayan 15 okula katılım sertifikaları takdim edileceği bildirilirken yapılan değerlendirmeler neticesinde 8 okul dereceye girerek ödül almaya hak kazandı.

Tepebaşı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen Eko Okullar Çocuk Meclisi Çalıştayı’nda yarışmada dereceye giren okullar açıklandı. Çalıştayda konuşan Eko Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem, “Çevre sorunları bizleri durmadan meşgul ediyor ve bu sorunlar ile uzun yıllardır yakından ilgilenen Tepebaşı Belediyesi ile birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemizde kurulan İklim Müdürlüğü ile de bu video klip yarışmasını düzenledik. Okullarımızın katılımı ile birbirinden değerli video klipler bize iletildi, her biri değerli çalışmalardı. Katılım gösteren tüm okullarımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Emek olan her şey çok değerlidir. Kazanan Eko-Okullar olacaktır, çevre duyarlılığı olacaktır” dedi.

Daha sonra 15 Mayıs Dünya İklim Günü kapsamında düzenlenen yarışmaya katılan video klipler izlendi. Ardından İl Koordinatörü Nadir Erdem, dereceye giren okulları açıkladı. Değerlendirmeler neticesinde Özel Yeni Yol İlkokulu ve Nermin Özdemir Anaokulu birinci oldu. Adalet İlkokulu ve Özel Atayurt İlkokulu ise ikinciliği paylaştı. Özel Çocuk Şehir’i Anaokulu ve Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu da üçüncü seçildi. Yarışmanın dördüncüsü ise İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu ile Adnan Menderes Anaokulu oldu.

Dereceye giren okullara ödüllerinin 25 Mayıs tarihinde verileceği bildirildi. 15 katılımcı okulun tamamına ise katılım belgeler Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, İl Koordinatörü Nadir Erdem ile İklim Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri tarafından takdim edildi.

Okulların hazırladığı video klipler, Tepebaşı Belediyesi’nin “tepebasibld” adlı Youtube kanalından izlenebiliyor.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar