29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR SOYDAŞLARINI AĞIRLADI



Kırım Dernekleri Federasyon Başkanı, Kırım Tatarları Derneği Onursal Başkanı ve GEBKİM OSB YKB V. İbrahim Aracı, beraberindeki heyetle kendisi de Tatar asıllı olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti. Görüşmede KKTC’ye yapılacak yatırımlar ele alınırken, bilgi ve tecrübe paylaşımı için fikir alışverişinde bulunuldu. İbrahim Aracı beraberindeki heyet KKTC Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu ve KKTO Başkanı Turgay Deniz’i makamlarında ziyaret etti.
 
Kırım Dernekleri Federasyon Başkanı, Kocaeli Kırım Tatarları Derneği Onursal Başkanı ve GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim ARACI, Körfez Kırım Tatarları Derneği Başkan Yardımcısı ve Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel ile Körfez Kırım Tatarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Can Özgülenç, kendisi de Tatar asıllı olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı makamında ziyaret etti.

Görüşmede Kırım ve Kırım Tatarlarının sorunları görüşülürken, GEBKİM OSB tarafından KKTC’ye yapılması planlanan yatırımlar, bilgi ve tecrübe paylaşımı için fikir teatinde bulunuldu.

TATAR: SİZİ BURADA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYDUM

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan temasların artarak devam ettiğine değindi ve bilgi, tecrübe paylaşımı, KKTC’ye yapılan yatırımların artması, Türkiye Cumhuriyeti ile beraber çeşitli projelerin değerlendirilmesi ve refahın artırılmasının amaçlandığını dile getirdi. “Ben de bir Tatar olarak sizi burada görmekten mutluluk duydum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kırım Tatarları Derneği Federasyonu onursal başkan ve üyelerine, çalışmalarında başarılar diledi. 

KKTO İLE İSTİŞARELERDE BULUNULDU

Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmelerinin ardından Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KKTO) ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nı ziyaret eden İbrahim Aracı ve beraberindeki heyet KKTO Başkanı Turgay Deniz ile gelecek dönemde ortak atılabilecek adımları konuştu. KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nı da ziyaret eden heyet, Bakan Olgun Amcaoğlu tarafından kabul edildi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar