29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Kışın yıpranan saç ve cildin canlandırılmasına “nemli” çözüm

Kışın yıpranan saç ve cildin canlandırılmasına “nemli” çözüm
  • 24 Mayıs 2023 Çarşamba
  • 1666 kez okundu

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, ilkbahar mevsimine girdiğimiz bu günlerde kışın yıprattığı saç ve cildin nemlendirici ürünlerle onarılıp yenilenebileceğini söyledi.

Kışın soğuk, kuru ve sert havasında yıpranan saçlarımızı ve cildimizi baharla tazeleyip yenilemek ve onarmak için nemlendirici ürünlerin kullanılmasını öneren Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, kullanılacak ürünün saç ve cilt tipine göre, dermatolog rehberliğinde seçilmesi ve kullanılması gerektiğini söyledi.

“Cildimiz kışın etkileriyle kurur”

Mevsim değişikliklerinde saç ve deride de değişikliklerin yaşandığını hatırlatan Prof. Dr. Su Küçük, “Saç ve cilt, kışın soğuk ve kuru hava, yağmur, kar ve rüzgar gibi etmenler nedeniyle yıpranır. Kıştan çıkılıp ilkbahara girildiğinde kuru bir deriyle karşı karşıya kalmış oluruz. Bu durumda nemlendirici ve nemi hapsedici ürünler ağırlıklı bir bakım önerilir. Özellikle hızlı emilen, çok aşırı yoğun olmayan ve hafif formülasyonlar içeren ürünler tavsiye edilir” diye konuştu.

“Saç ve cilt tipine göre ürün seçilmeli”

Kullanılacak ürünün saç ve cilt tipine göre tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Su Küçük, “Eğer aşırı yağlı bir cilt tipimiz varsa, su bazlı, yağ ağırlığı olmayan hafif ürünler tercih edilmelidir. Tersine, aşırı kuru bir cilt tipimiz varsa yağ ağırlığı daha fazla olan yoğun ürünler tercih edilebilir. Bu durum hem el ve yüz için hem de genel vücut bakımı için paralel bir uygulama anlamına gelir. Yani el ve yüzümüz ile vücudumuz da yağlı cilt özelliği taşıyorsa su bazlı, kuru ise yağ bazlı ürünleri tercih etmemiz daha doğru olur. Karma ciltler için de cildin özelliğine göre ürün tercih etmek önemlidir. Yağlı bölgeye yağ bazlı, kuru bölgeye su bazlı ürün kullanmak ters etki yaratabilir” ifadelerini kullandı.

Canlandırma için “peeling” önerisi

Kış sonrası genel canlandırma için “peeling” uygulamalarını öneren Prof. Dr. Su Küçük, “Evde yapılabilecek basit peeling uygulamaları ile kışın sert etkilerini üzerinde taşıyan cildimizi arındırıp canlandırabiliriz. Gözenekleri sıkılaştırmak için tonik ve çeşitli maskeler kullanılabilir. Elbette tüm bu uygulamaların cilt tipine ve dermatolog tavsiyesine göre yapılması çok daha faydalıdır” şeklinde konuştu. Kışın yıpranan saçların canlandırılması için yine saç ve cilt tipine göre yağlı veya nemlendiricili şampuanlar kullanılabilir. Eğer saçlarımız ve saçlı derimiz çok kuruysa nemlendirici özellikli saç kremleri kullanılması önerilebilir. Yine boyalı saçlarda, boya etkisiyle nemde azalma söz konusu olacağı için nemlendirici ağırlıklı ürünler kullanılması yerinde olur” ifadelerini kullandı.

“Güneş koruyucular kullanılabilir”

Prof. Dr. Su Küçük, ilkbaharın yaza yaklaşan günlerinde güneşin ve sıcağın etkisinden korunmak için güneş koruyucu ürünlerin kullanılabileceğini kaydederken, bu ürünlerin dışarı çıkmadan 20-30 dakika önce uygulanmasının ve dışarıda kalma süresine göre 2-3 saatte bir tekrarlanmasının yerinde olacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.

'

Gönderen: alfa_turk

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Sağlık Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar