28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

BEL FITIĞINDA DOĞRU BİLİNEN 6 YANLIŞ

En yaygın sağlık problemlerinden biri olan bel fıtığı,kişilerin yaşam kalitesini oldukça düşürür.Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahı Op.Dr.İsmail Bozkurt,bel fıtığı hakkında doğru bilinen yanlış konusunda bilgiler verdi.

Yanlış:Bel ağrısı şikayeti yoksa bel fıtığı yoktur !

Doğru: Bel ağrısı, kişilerin günlük yaşamını kısıtlayan önemli bir problemdir.Fakat bilinenin tersine bel fıtığı olan kişilerin çoğunda bel ağrısı meydana gelmez.Ayrıca görülen her bel ağrısı da bel fıtığı belirtisi olmayabilir.

Yanlış:Bel fıtığı meydana gelirse yerde ve sert zeminde yatılmalıdır

Doğru:Sert zemin omurga sağlığını rahatsız edebilir, hatta bel kaslarının tutulmasına neden olabilir.Yarı sert ortopedik yatak bel fıtığı rahatsızlığı olan kişiler için daha ideal bir seçim olacaktır.Ancak yatarken en önemli olanı hangi yatış pozisyonunda rahat ediliyorsa o  pozisyon seçilmelidir.

Yanlış:Bel fıtığı ağır yük kaldıranlarda olur

Doğru:Ağır kaldırmak bel fıtığı için risk faktörlerinden biridir.Başlı başına tek nedendir denilemez.Çünkü bel fıtığının oluşmasında aşırı kilo,genetik faktörler,yaşlanma,masa başında sürekli oturmak gibi..birçok etken etkilidir.

Yanlış:Kilo vermek bel fıtığı sorununu ortadan kaldırır

Doğru:Fazla kilo genel vücut sağlığında problemlere neden olurken,eklem sağlığı içinde birçok soruna zemin hazırlayabilir.Fakat bu kilolar özellikle dizler ve kalça için zarar getirir.Belde etkisi o kadar fazla değildir.Bu sebeple kilo vermek bel fıtığı semptomlarını önemli oranda azaltsa da bel fıtığını tamamen ortadan kaldırmaz.

Yanlış:Bel fıtığı tedavisi için mutlaka ameliyat önerilir

Doğru:Tam aksine hastaların yaklaşık %85'i ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilir.İlaç tedavisi, bel egzersizleri,fizik tedavi gibi...konservatif yöntemlerle tedavisi mümkündür.

Yanlış:Bel fıtığı ameliyatı çok riskli ameliyattır

Doğru:Gelişen teknoloji sayesinde bel fıtığı tedavisi oldukça konforludur.Mikrocerrahi yöntemi bel fıtığı tedavisinde yüz güldürüyor.Çok küçük bir kesi ile yapılan Mikrocerrahi, mikroskop aracılığıyla detaylı görüntü elde edilebilen bir cerrahi tekniktir.Bu sayede iyileşme süresi çok daha çabuktur.Ayrıca ameliyat riski oranı oldukça düşer.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Sağlık Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar